פנה לפורום דיני חוזים

  • עובד כח אדם במלחמת לבנון
    מ.א | 25/06/2008 14:41

    עובד מטעם חברת כוח אדם אשר החל עבודתו אצלי שבוע לפני מלחמת לבנון השניה.מיד עם תחילת המלחמה נעלם ולא יצר קשר עד לסיומה. שבוע לאחר סיום המלחמה שב לעבודה ואחרי 4 ימים פוטרכי לא התאים לעבודה. כיום הגישה נגדי חברת כוח אדם תביעה לתשלום בגין ימי העבודה של אותו עובד בתקופת המלחמה. אני דיווחתי על כל העובדים שלי וקיבלתי בגינם פיצוי אך את אותו עובד לא החשבתי משום שסברתי כי בתור עובד כוח אדם החברה היא זו שמדווחת עליו לרשויות ומקבלת עבורו את ימי העבודה. האם היא זכאית לתשלום אותו היא תובעת?

    • פנה לפורום דיני חוזים
      שיר ורד | 25/06/2008 16:23

      מדובר בסכסוך בין עסקים ולא בין עובד למעביד.

    • השלמה
      שיר ורד | 26/06/2008 08:42

      ראשית, לעצם שאלתך, מבדיקה שערכתי נראה לי שלפי חוק הפיצוי בגין מלחמת לבנון השניה , במקרה של עובדי חברת כח אדם, גם על המעסיק בפועל וגם על חברת כח האדם להגיש תביעה בנפרד והפיצוי מתחלק בין 2 הצדדים, אם כי יש מקרים שכל הפיצוי ניתן למעסיק בפועל. אני מציע שתברר את הפרטים המדויקים אצל רואה החשבון שלך או בפורום מיסוי. רק לאחר שיתברר מי היה אמור להגיש את התביעה , יש לבדוק האם עדיין ניתן להגיש תיקון (נדמה לי שלא) ואז תעלה שאלת הרשלנות, כלומר מה חלקו של כל אחד מהצדדים לרשלנות שבאי תביעה בזמן (וכאמור זו שאלה שאיננה שייכת לפורום זה, אולי לפורום דיני נזיקין). שנית, ואולי יותר חשוב. העובד שפוטר, רשאי לתבוע אתכם ואת חברת כח האדם על פיטורים בניגוד לחוק, בעקבות העדרותו במלמת לבנון השניה. ישנם כבר שני פסקי דין , שמעסיק בפועל חויב לשלם פיצוי לעובד כזה (האחד בסכום של 80,000 שח והשני בסכום של 100,000 שח). ראה בקישור