תשובה

  • זכויות עצמאי
    אבי אבן- צור | 01/06/2008 19:35

    תודה על התיחסותך המהירה. (פיצויים לעצמאי) ברצוני למקד יותר את מצבו של בעלי. בעלי עובד כ-12 שנה באותו מפעל כקבלן חיצוני( נהג משאית שאחראי לפיזור הסחורה) במפעל המייצר קרטוני אריזה. במשך 9 שנים לא הועלתה משכורתו, נהפוך הוא משכורותו קטנה. הוא חתום על הסכם עבודה שמשכורתו צמודה למחיר הנייר. כמו כן אזכיר שנית שבעלי עבד בשנים אלו לפי שעות העבודה שהכתיבו לו, עם חשבוניות של המפעל ומשכורת מסודרת מידי חודש. כרגע הוא לא עובד בשל סכסוך עם אחד המנהלים. לטענתם הם לא מפטרים אותו, אך מצד שני הם עושים הכול כדי לגרום לו להתפטר. מה כדאי לעשות במצב זה? מה הן זכויותיו?

    • תשובה
      נסים מידן | 01/06/2008 20:15

      נראה לי, לפי הסברך, כי בכל זאת מתקיימים יחסי עובד מעביד. רצוי מאוד לפנות לעורך דין.

    • מי הבעלים של המשאית?
      שיר ורד | 01/06/2008 23:02

      לגבי נהגים המבחן החזק ביותר לקיום יחסי עובד מעביד הוא הבעלות על הרכב. אם הרכב בבעלות העובד הוא ייחשב לרוב כעצמאי. אם הרכב בבעלות המעסיק הוא יחשב לרוב כשכיר.

      • אני חושב מעט אחרת מעו"ד שיר ורד
        עו"ד איתמר בן גוזי | 02/06/2008 14:28

        אני חושב שלפי התיאור שכתבת - בית הדין עשוי מאוד לקבוע כי חלים יחסי עובד מעביד, שאלת הבעלות על המשאית היא עוד שיקול (ולאו דווקא המרכזי) במכלול שלם של שיקולים. לאור הפסיקה של היום, הכיוון יהיה לטעמי לטובת החלת יחסי עובד-מעביד, אם כי... הכל תלוי בכמות הראיות שתוכלו להביא לעניין הזיקה ליחסי עובד מעביד... וכמובן בשופט :)