דיני עבודה - דמי מחלה

  • חופש מחלה
    ויטה | 17/05/2008 15:08

    שלום. אמא שלי עבדה ב מפעל 4 שנים, פיטרו אותה ואחרי שבוע היא כבר עבדה במפעל אחר. היא עבדה שם חודש וחצי והיזמינו אותה לניתוח יד, אחרי ניתוח נתנו לה חופש מחלה לחודש , היא לא היתה בעבודה 18 ימי עבודה. היא הגישה את אישור על חופש מחלה, אבל לא שילמו לה אפילו על יום אחד, אמרו שלא מגיה לה כי היא לא עבדה שנה במפעל... האם זה נכון? ומה עושים?

    • דיני עבודה - דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 19/05/2008 10:17

      לא הבהרת מהו המםעל השני אליו עברה אימך. אם העבודה במפעל הראשון הסתיימה והיא התחילה לעבוד במפעל השני כעובדת חדשה, היא זכאית ליום וחצי מחלה לכל חודש.בשנה צוברים 18 ימי מחלה. אם אימך עובדת חדשה במפעל החדש מגיעים לה לכל היות 3 ימי מחלה אחרי חודשיים (או חודש וחצי בחישוב מיטיב במיוחד). הסיפור של זכאות לדמי מחלה רק אחרי ותק של שנה הוא שטויות. זה נכון רק לגבי דמי הבראה, שאין להם שום קשר לדמי מחלה.