טעות של המעסיק

  • הוצאות אש"ל בחו"ל
    נמרוד ברזלי | 13/05/2008 16:52

    נסעתי לארה"ב מטעם העבודה לשלושה שבועות.כשיצאתי נתנו לי 85 דולר ליום ונאמר לי שזה הא"של שלי לנסיעהץ כשחזרתי נאמר לי שנעשתה טעות והייתי צריך לקבל רק 55 דולר ליום ועכשיו יורידו לי מהמשכורת 600 דולר.אני בזבזתי בחו"ל כסף לפי רמת החיים שחשבתי שיש לי לבזבוז .כמובן שאם היו נותנים לי פחות כסף הייתי חי אחרת לגמרי.האם מותר לפי החלטה של מנכ"ל להוריד לי מהשכר? האם אני אמור לספוג כלכלית את כל הטעות? שהרי יוצא שנסיעה מטעם העבודה עלתה לי 600 דולר?

    • טעות של המעסיק
      עו"ד רענן קריב | 14/05/2008 09:34

      דרוש הסבר מפורט של עניין הטעות. לא ציינת היכן אתה עובד (פרטי? ציבורי? גדול? קטן?). יש מצבים שבהם שולמו לעובדים כספים ביתר מעבר למגיע להם, והם חוייבו להחזיר. אבל העניין מעוגן: בחוק, בהסכם קיבוצי או בחוזה אישי. במקרה שלך פשוט אמרו לך. דרוש שיראו לך ממה נובעת הטעות. האם $85 זה בניגוד לנהלי החברה? צריך להבין מנין נובעת הטעות. אם זו טעות אנוש של מי שאמר לך - שישא הוא בתוצאותיה. אם אכן קיבלת יותר מהמגיע על פי נהלים או מסמך חוזי המחייב אותך - עליך להחזיר.

      • תגובה
        נמרוד ברזלי | 14/05/2008 10:09

        תודה על תשובתך. אני עובד במקום פרטי גדול(כ-200 עובדים). אין לי שום מסמך שחתמתי עליו כשיצאתי לחו"ל פשוט נתנו לי מעטפה עם מזומן ואמרו לי שזה התקציב שלי. נאמר לי עכשיו שהאש"ל נקבע ע"י המנכ"ל. האם מותר להוריד לי מהשכר את הסכום בחודש הבא?

        • טעות
          עו"ד רענן קריב | 14/05/2008 10:14

          אני חוזר שוב: דרוש פרטים: מי טעה? מה פירוש טעות? מי הורה שהסכום יהיה X? מי קיבל את ההוראה? מי הפך את הסכום X לסכום Y? אם מדובר בהוראה אישית שנ המנכ"ל, אז שאותו איש בינים שהפך 50 ל-80 ישא בנזק. האם ברור לך שאם הם יחליטו לנכות הם ינכו ואתה תצטרך לנהל משפטים כדי לקבל בחזרה?

          • ,תגובה
            נמרוד | 14/05/2008 13:35

            תודהעל עזרתך. הטעות היא של מנהלת החשבונות. למרות שהמנכ"ל יודע שהטעות היא שלה הוא טוען שאני צריך להחזיר את הכסף. האם זה חוקי להוריד לי כסף או שאני יכול לפני כן לשלוח לו מכתב ולהגיד לו שזה לא חוקי ושיתבע אותי אם הוא רוצה במקום שקודם יוריד לי בשכר ואחר כך אני אתבע אותו? אם יש תביעה כזו אחרי שהוא הוריד לי בשכר האם נעשית בבית דין לעבודה או בתביעות קטנות? בברכה נמרוד ברזלי

            • מי אחראי לטעות
              עו"ד רענן קריב | 14/05/2008 14:27

              לדעתי עליך להתנגד לניכוי. תודיע בכתב שאתה מתנגד בכל תוקף לניכוי הסכום משכרך, שאין עליך חובה לשאת בתוצאותיה של טעות שלא אתה עשית, ושמי שטעה ישא הוא בנזק. אם המעסיק ינכה אחרי מכתב כזה, תוכל לתבוע אותו בבית הדין לעבודה.