בית משותף

  • בנין משותף ללא מרזב
    גיל | 22/09/2011 08:45

    שלום רב לעו"ד ולצופי הפורום, הנני גר בקומת קרקע עם גינה פרטית בבנין משותף בן 4 קומות. בגג הבנין ישנו קטע של כמה מטרים שבו לא התקן מרזב בגג. כתוצאה נוצר מפל מים בימים גשומים (מגובה 12 מטרים) ,אשר הורס את הצמחיה בגינה הפרטית שלי. ועד הבית מסרב להתקין מרזב בטענה כי זהו שיפור בבנין וככזה אינו יכול לחייב את הדיירים אלא רק בהסכמה מלאה שלהם.(והם כמובן אינם מסכמים) הם ניתן לחייב אותם (דרך בית משפט) להתקין מרזב? שאלה נוספת וחשובה: האם אני יכול להגיש את התביעה לבית משפט לתביעות קטנות(ולא למפקח על הבתים המשוטפים) כדי לחסוך עמלת בית משפט(המפקט גובה 600 שח עמלה וטביעות קטנות 50 שח) תודה רבה גיל

    • בית משותף
      עו"ד טל רכניץ | 22/09/2011 22:24

      הייתי ממליץ להתקין את המרזב, ואח"כ ניתן להגיש תביעה בגין החזר עלויות. בנסיבות שתיארת, זו צריכה להיות מוגשת למפקחת. טל רכנ יץ, עו"ד מנהל הפורום