פיתרון לא משפטי

  • תנאי מגורים בדירה שכורה
    אלמונית | 10/03/2011 19:29

    שלום רב. מזה 6 שנים אני שוכרת דירה או נכון יותר יחידת דיור שנמצאת מתחת לביתו של בעל הבית המשכיר. בקיר החיצוני של הבית ישנם סדקים שעם השנים התחילו לעבור גם לתוך הבית, משמע שבחורף אני סובלת המון מעובש כיוון שהקירות ספוגים במים. בשנה השניה למגוריי בדירה זו ביקשתי מבעל הבית לתקן את הסדקים וזאת לאחר התייעצות עם מהנדס בניין שהמליץ למרוח על הקיר החיצוני חומר מסויים על מנת לאטום את הסדקים. בעל הבית סירב להקשיב וטען שאין שום בעיה עם הסדקים הללו ואין בכוונתו לטפל בעניין. ברצוני לציין שיש ביני לבין בעל הבית חוזה שכירות פשוט שמסכם בעיקר את תקופת החוזה, מהו התשלום החודשי בגין השכירות ואת התחייבותי לשלם מים וחשמל בהתאם למונה החודשי. בחוזה לא מצויין אף דבר בגין תיקונים וכדומה. רציתי לדעת האם מחובתו של בעל הבית לתקן את הסדקים, שכן בכל שבוע בימי החורף אני חייבת לנגב את כל העובש שנוצר בקירות. בנוסף חשוב לי לציין כי אין טעם אפילו לנסות לתקן אותם מבפנים כי הסדקים חוזרים על עצמם. שאלתי היא האם כמשכיר הדירה מחובתו לטפל בליקויים כגון זה? אם כן ואם לא אשמח לקבל הכוונה מה עליי לעשות על מנת לטפל בעניין. בברכה ותודה מראש.

    • פיתרון לא משפטי
      cויתן | 12/03/2011 00:47

      אם הדירה מתאימה לך, וחוץ מקצת עובש הכל בסדר, מומלץ לפתור את בעיית העובש על ידי סיוד קטע הקיר הקטן הזה בסיד "אקרינול" שניתן לקנות בכל חנות של חומרי בניין / צבעים. האקרינול הוא סיד לבן המכיל חומר מיוחד שמונע היווצרות עובש. הקופסה הקטנה ביותר היא של ליטר אחד, שעולה בערך 65 ש"ח. סיוד הקיר באקרינול ימנע עובש לפחות למשך שלוש עד ארבע שנים. בנוסף, אנחנו כבר בתחילת הקייץ, ואין טעם לעשות מהומות כשבעצם הגשמים כבר מאחורינו. כל פתרון טכני עדיף על מלחמות משפטיות, שאין לדעת מי ירוויח מהן.