זכאות להחזר כספים מוועד הבית

  • החזר כספים מוועד הבית
    עופר | 02/03/2011 22:25

    שאלתי : סיימתי חוזה שכירות ובקופת הוועד יש יתרה עודפת של 5000 שח - שלפי טענת הוועד נגבית עבור תיקונים עתידיים אם יהיו - האם לפי חוק בתים משותפים חובה על בעל הנכס להחזיר לי את חלקי היחסי ? הוועד אינו מחזיר משום שלטענתו בעלי הנכסים מסכימים לגביה עודפת עבור תיקונים עתידיים או כל שימוש אחר אם לא אקבל את חלקי חזרה יהיה מצב שבו אשלם על תיקונים שיהיו זמן רב אחרי שכבר עזבתי את הדירה - תודה - עופר

    • זכאות להחזר כספים מוועד הבית
      עו"ד טלי קסלר | 03/03/2011 08:29

      אין התייחסות לנושא בחוק. לבעלי הדירות בהחלט יש זכות להחליט לגבות קצת מעבר לדרוש לצרכים השוטפים על מנת שאם תידרש הוצאה רצינית פתאומית יהיה לכך מקור כספי. נראה שהדרישה שלך להחזר כספים אינה במקומה. בדיוק כשם שהכספים שנגבו בתקופת השכירות שלך ישמשו לתיקונים עתידיים, ייתכן שכספים שנגבו לפני ששכרת את הדירה שימשו לביצוע תיקונים בזמן שהתגוררת בדירה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

    • ההתחשבנות שלך צריכה להיות מול בעל הדירה
      דינה | 04/03/2011 09:38

      בדרך כלל שוכר אמור לשלם לוועד הבית רק את ההוצאות השוטפות, ולא תשלומים לצורך רזרבה. השאלה כמובן אם זה היה גם המקרה אצלך. התשובה לכך נמצאת בחוזה השכירות שהיה לך. אם אכן נקבע בחוזה שעליך לשלם רק עבור ההוצאות השוטפות, ויש לך אפשרות להוכיח בדיוק כמה שילמת מעבר לכך, תוכל לתבוע את ההפרש מבעל הדירה על פי חוזה השכירות.