פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה

  • קניית דירה בירושה
    רותם | 10/11/2010 17:03

    ברצוני לדעת, יש דירה אשר בירושה מחולקת בין שני אחים, אח א' מעוניין לקנות את חלקו של אח ב' בדירה , אך אח ב' מעוניין למכור למישהו חיצוני כנקמה באח א' , הוא גם מוכן לקנות את חלקו של א' ובשום מצב לו למכור לו. לאח א' הבית חשוב לו מאד מבחינה סנטימנטלית. מה ניתן לעשות בעניין? מה אפשרויות הדין במקרה הנ"ל?

    • פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה
      עו"ד טלי קסלר | 10/11/2010 22:30

      ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש פירוק שיתוף. במסגרת הליכי פירוק השיתוף האחים יוכלו לנסות ולרכוש את הדירה ביניהם לפי הערכת שמאי שימנה בית המשפט. אם זה לא יצליח אז פונים לדרך של הצעת הדירה למכירה למרבה במחיר. לא תוכל לחייב את אחיך למכור לך את הדירה אולם לכל הפחות תוכלו להיפרד בדרך שאף אחד לא יצא ממנה ניזוק ומקופח מבחינה כלכלית.

    • לנסות לתבוע על פי ס' 113 לחוק הירושה
      דינה | 11/11/2010 12:10

      בתנאים מסוימים ניתן לתבוע בבית משפט לענייני משפחה על פי סעיף 113 לחוק הירושה בדרישה לקיום התמחרות בין היורשים. ראה לעניין פסק דין במקרה דומה.