פטור מארנונה

  • תשלום חוב לארנונה כדי להעביר שם על דירה
    מאי | 22/10/2010 11:41

    שלוםרב, ברצוני לברר אם יש דרך לפתור אדם מחובות תשלומי ארנונה על דירה שקיבל מתנה מאימו, מפני שלא לא התגורר בה כלל! (רק העביר את שמו על הדירה בארנונה, כך שתשלומים נשלחו על שמו) האם נפטרה ועדיין הדירה לא רשומה על שמו בטאבו כי היו עיכובים מסויימים . חייבו אותו לשלם את החובות כי הם על שמו ,למרות שהגיש טפסים שלא גר שם ושאין צריכה ברוב החודשים פרט ל 3 הזדמנויות בהם שהו בבית לצורך ההזכרות(ששם הייתה צריכה קצת גבוהה 10 קוב). במחלקת ארנונה אמרו שאין דרך להתפתר מתשלום זה, כי מי שקונה או יורש דירה שיש עליה חובות חייב לשלם את כל החובות שישנם .האם יש דרך שאפשר להתפתר מחובות אלו?

    • פטור מארנונה
      עו"ד שזר תומר | 23/10/2010 11:38

      עיריות מאפשרות פטור מארנונה, במקרים שבהם הבעלים לא גר בנכס, וזאת למשך מספר חודשים עד שנה (תלוי בעירייה). ניתן לבקש פטור זה רטרואקטיבית, אולי הם יסכימו (לא בטוח), ובכל מקרה יש לבקש פטור זה כלפי עתיד (אם כי הוא מוגבל בזמן, ולאחר שתמכור או תשכיר את הדירה - תעביר את החשבון על שם הדייר).

      • המשך שאלה לגבי תשלום ארנונה
        מאי | 23/10/2010 19:04

        תודה על התשובה, שאלתי מה קורה אם בחשבון המים הופיעה צריכה קצת גבוהה מפני שהיתה נזילה ולא גילו כי לא נמצאים שם ובגלל חודש בודד זה מחייבים ארנונה לשלם את כל השנה בטענה שזה צריכה שיכולה להראות שכן גרו בבית ,איךניתן להוכיח שזו הייתה נזילה? בתודה מראש.

        • חשבון מים
          vardina | 25/10/2010 19:50

          אפשר להגיש בקשה לעירייה בצירוף הקבלה על תיקון הנזילה ולקבל הנחה. זה מצוין בצד האחורי של החשבון

          • ,תיקון הנזילה
            מאי | 26/10/2010 08:40

            לצערי, תיקנו את הנזילה באופן עצמאי,מכל מקום תודה על העצות.