רישום דירה בטאבו

  • רישום בטאבו בדירה חדשה
    יעל | 21/10/2010 15:22

    שלום, אנחנו גרים כשנה בדירה חדשה שרכשנו מקבלן. רשומה לנו הערת אזהרה בטאבו. אנחנו רוצים להתחיל בתהליך של רישום לטאבו, ורציתי לדעת מהם השלבים. כשנמסרו לנו המפתחות לדירה קיבלנו מהעו"ד טופס שבו צריך לחתום שהדירה תקינה ואין לנו טענות לקבלן. האם חתימה על המסמך היא תנאי להתחלת תהליך הרישום לטאבו? הבנתי גם שלעו"ד ולקבלנים יש אינטרס שלא למהר לרשום בטאבו, מה בדיוק אפשר לעשות בעניין כדי שזה יקרה בלי עיכובים מיותרים? האם התהליך נעשה ביחד עבור כל הדיירים בבניין, או לכל דייר לחוד? תודה.

    • רישום דירה בטאבו
      עו"ד שזר תומר | 22/10/2010 08:40

      ביצוע הרישום מתבצע ע"י עו"ד מטעם הקבלן, אם לא צריכים ולא יכולים לבצע אותו לבד, זה הליך של מספר שנים (לעיתים פחות), כאשר הקבלן מגיש מסמכים מטעם כל הדיירים ומבצע את הרישום עבורכם (קיימת עלות - אולם מדובר בסכומים סבירים ומפוקחים).

      • תודה ובקשה להצעה
        נאני | 22/10/2010 09:30

        תודה רבה על התשובה המהירה. לצערי העו"ד שביצע את העיסקה המקורית כבר לא רלוונטי . אם יש עו"ד (ממרכז הארץ)שמוכן לקחת את הטיפול בנושא (יש לי את כל המסמכים המקוריים)ויכול לתת לי הצעה כספית באתר אשמח להתקשר. תודה.

      • תודה על התשובה והמשך השאלות
        יעל | 24/10/2010 16:07

        מה בעצם צריך לעשות כדי שהקבלן יפנה לעו"ד לבצע את הרישום? איזה אינטרס יהיה לקבלן לפנות לעו"ד לרישום שלנו בטאבו לעומת שהנכס ישאר רשום על שמו כמו היום? אם הדיירים ישארו פסיביים ולא ידברו עם העו"ד או הקבלן - מי ערב לזה שהתהליך בכלל יקרה?