קניית דירה

  • קנייית דירה
    אושרית | 20/09/2010 10:35

    אנחנו רוצים לקנות דירה בגבעת במיסדיים ליד מעלה אדומים המקום של שייך לטאבו ולא למינהל לאחר בירור עלינו רק לחתום על חוזה וגשת לעירייה לשנות את השם עלינו. האם יש איזה סיכון לקנות בית ללא טאבו וללא מינהל?

    • קניית דירה
      עו"ד שרון עזרא | 20/09/2010 13:33

      לא מספיק לעשות שינוי רק בעירייה על שמכם. זה לא מקנה שום בעלות. יש לבחון היטב היכן הנכס רשום- אם לא טאבו ולא מנהל אולי בחברה משכנת? מאוד לא מומלץ לבצע עסקה כזו ללא לווי משפטי

      • קניית דירה
        אושרית | 20/09/2010 13:41

        אין גם חברה משכנת על המקום , כל התושבים שם כך רכשו את הדירה כמה עולה לווי משפטי הדירה עולה 430,000 אלף שוב בגבעת המיסדיים ליד מעלה אדומים. אין ספק שיש משהו שם שלא הצלחתי להבין.

        • רישום דירת איו"ש
          סיגלית שאלתיאל, עו"ד | 20/09/2010 15:34

          שלום רב, מקובל עד 1.5% שכ"ט. ייתכן שבשל המורכבות בעניינך ידרשו יותר הכל עניין של הסכמה בין הלקוח לעו"ד. הרישום של דירות דירות באיו"ש עשוי להיות שונה מהמקובל בשאר אזורי הארץ. ונראה שזה המב בעניינך. בכל מקרה, כפי שהשיבוך קודם, לא אחראי שנכס מקרקעין יהיה רשום רק בעירייה. אין לך הגנה ממשית קנינית על הנכס.