דירה בירושה - פטור ממס שבח

  • ירושת 2 דירות ממוריש אחד
    ריבה | 21/08/2010 13:45

    בעל שתי דירות רושם צוואה ומוריש דירה אחת לילד הראשון ודירה שניה לילד השני. לאחר מותו כל דירה נרשמת בטאבו על שם הילד היורש אותה. האם עכשיו כל יורש (כל אח) יכול למכור את הדירה שירש באופן עצמאי בלי קשר לכך שבעבר שתי הדירות היו שייכות לאדם אחד, גם בתוך 4 שנים?

    • דירה בירושה - פטור ממס שבח
      עו"ד שזר תומר | 21/08/2010 20:17

      באם המוריש לא מכר דירת מגורים ב-4 שנים הקודמות למותו, כן ניתן למכור את הדירה.

      • לא ברור מתשובתך
        ריבה | 28/08/2010 10:15

        האם שני האחים יכולים למכור את שתי הדירות שהיו שייכות למוריש? האם הם יכולים למכור אותן במקביל ו/או בתוך 4 שנים? שאלה אחרת: אם דירה אחת נמכרת בחייו של המוריש, האם לאחר מותו יש בעיה למכור את הדירה השניה שקיבל הבן בירושה אם לא עברו 4 שנים? אודה לך אם תפרט את תשובתך קצת.