העברת בעלות ממינהל לטאבו

  • לשלם למנהל מקרקעי ישראל או לא?
    יובל | 11/07/2010 09:27

    ברשותי קרקע לבנייה בהרחבה של המושב. פניתי למנהל מקרקעי ישראל על מנת לרשום את הקרקע על שמי ונדרשתי לשלם 31 אחוז מערכה כפי שקבע שמאי. אין לי כוונה לבנות במקום ואני מתכנן למכור את הקרקע בעוד כמה שנים. לשלם? לא לשלם? אפשר יהיה למכור אח"כ? הקונה יצטרך לשלם שוב 31 אחוז? מה האפשרויות העומדות בפני?

    • העברת בעלות ממינהל לטאבו
      עו"ד שזר תומר | 11/07/2010 16:30

      יש לבדוק עבור מה התשלום, אני יכול רק להניח כי מדובר בהיוון. אולם - יש לבדוק את המסמכים. יתכן כי ניתן למכור את הנכס כמו שהוא. לחלופין, יתכן כי שווה להוון כי גם המחיר של המגרש יעלה בהתאם- יש לבדוק בדיוק מה מקור החיוב . באופן כללי אני יכול לומר לגבי העברת בעלות ממינהל לטאבו כך: לפני כ- 3 שנים אימצה הממשלה את ועדת גדיש, שקבעו בין היתר כי יש לצמצם את החיכוך בין האזרחים למינהל מקרקעי ישראל. אחת הדרכים האופרטיביות לצורך יישום המלצה זו היתה הענקת זכות בעלות לחוכרים בבנייה מהוונת למגורים. בדרך זו יתנתק החוכר מהמינהל ולא יזדקק לאישורו בכל הפעולות הנוגעות לנכס שבבעלותו, כגון: רישום משכנתא, העברת זכויות, היתר בניה וכו'. כמו כן הבעלות בנכס תאפשר לחוכר לבצע את כל הפעולות המפורטות לעיל בצורה פשוטה, יעילה ומיידית. התשלומים שמבוצעים בדרך כלל, הינן היוון ואגרות למדינה.