מבקש להוסיף לזה שאלה נוספת

  • מס רכישה
    סמיון | 10/07/2010 08:47

    שלום יש לי דירה, קניתי עוד אחד ,כמה זמן יש לי לשלם מס רכישה?תודה.

    • מבקש להוסיף לזה שאלה נוספת
      משקיעששוקע | 10/07/2010 11:00

      מה התיחסות רשויות המס למי שמחזיק שני נכסים לצורכי השקעה, האם כבר מתיחסים אליו כעסק? האם לוקחים יותר מס הכנסה וכו ?ואני לא מתכוון לפטור ממס שבח והחוקים הרגילים החלים על הנכס.אלא התיחסות רשויות המס להכנסות השונות של הבעלים (כשיש לו הכנסות ממשכורת ומשני נכסים או שלושה )תודה רבה

      • מס רכישה
        עו"ד שזר תומר | 10/07/2010 13:17

        על פי החוק והתקנות: רוכש דירת מגורים חייב להצהיר, תוך ‎30 יום, על רכישת הדירה למשרד מיסוי מקרקעין על גבי טופס מתאים (טופס ‎7002). לאחר מכן יקבל שומת מס רכישה, שיש לשלמה תוך ‎14 יום מיום קבלתה. אם רוכש הדירה ייחשב את מס הרכישה בעצמו יהיה רשאי להגיש הצהרה למשרד האזורי על גבי הטופס האמור בצרוף תשלום המס שחישב - תוך ‎50 יום (במקום ‎30 יום) מיום הרכישה. כל איחור בתשלום מחייב תשלומי הצמדה, ריבית (בשיעור ‎4%) וקנס. מי שרוכש דירה נוספת בנוסף לדירה שבבעלותו, לא ייהנה מן ההקלה של המדרגה הראשונה ויחולו עליו רק שתי מדרגות מס של ‎3.5% ושל ‎5%. אולם אם ימכור הרוכש את דירתו הראשונה תוך ‎24 חודשים או תוך 12 חודשים מיום המסירה הקבוע בהסכם (במידה והדירה נרכשה מקבלן) ייהנה גם משיעור מס של מדרגה ראשונה כמו כל מי שרוכש דירה ראשונה - קיימים מחשבונים לכך באינטרנט. לעניןי מס הכנסה - הרי שהוא חל על גבי השכירות שאתה מקבל מהנכס, ואם וכאשר רשות המיסים תבחין בפעילות רבה כגון קניה ומכירה של נכסים בתדירות לא רגילה, הרי שיכולות להישאל גם שאלות בתחום זה . אין האמור בתגובה זו בכדי להוות יעוץ משפטי, ויש להעזר בעו"ד תוך הצגת המסמכים הרלוונטים לצורך מתן יעוץ מקצועי.

        • תודה, ושאלה...
          משקיעששוקע | 10/07/2010 13:38

          עו"ד שזר, מודה לך על התשובה המפורטת.תוכל לחוות דעתך מנסיונך  (דעה אישית, וברור לי שזה לא מחייב)האם קנייה של שני נכסים בלבד  להשקעה ומכירה רק של אחד מהם - הכל באותה שנה !  יכול להיחשב כפעילות חריגה בעיני מס הכנסה ?תודה רבה

          • מס רכישה
            עו"ד שזר תומר | 10/07/2010 20:49

            תשובה לא מחייבת : באם הדבר לא יחזור על עצמו - זה יכול לעבור, זה גם קרה בעבר ולא במעט מקרים... מה גם שניתן לטעון טענות רבות כנגד באם תעלה טענה שכזו.

            • מודה לך, בהחלט תשובות לעניין
              משקיעששוקע | 10/07/2010 21:03

              תודה עו"ד שזר, בהחלט ענית לי כפי שביקשתי