מכירת דירה

  • אלי
    קניית דירה | 06/05/2010 11:40

    מכרתי דירה פרטית הנמצאת בבעלותי ונחתם חוזה ע"י עורך דין אחד לשני הצדדים (ניתנה הערת אזהרה) נוסחו כול המסמכים בהסכמתינו ושילמתי דמי טרחה שכר עורך דין בהתאם. בהסכם נרשם כי הקונה חייב לשם סכום כסף לא יאוחר מ 4/5 (הכוונה לפני יומיים) במידה ולא הוא יהיי חייב לי 10% מערך הדירה. כול מאמציי לקבל את הכסף בזמן נדחו כי לנ"ל בעיות להשיג את הכסף. ברצוני לברר מה עליי לעשות, האם העורך דין חייב להמשיך את הטיפול בתיק ולדאוג להפעלתו ולדרוש מהקונה לשלם לי את 10% ? או עליי להפעיל עורך דין אחר. שאלה שנייה -במידה והמכירה לא תתבצע לקונה הזה האם ניתן לבטל את הערת אזהרה על מנת שאני אמכור את הדירה לאדם אחר. תודה

    • מכירת דירה
      עו"ד גיא פרבמן | 06/05/2010 19:54

      בעת מחלוקת בין הצדדים עו"ד לא יכול לייצג מי מהצדדים. לכן יש לפנות לעו"ד אחר. בעניין ביטול הערת אזהרה יש לעיין בחוזה אני מאמין שבידי עו"ד יש ייפוי כוח לביטול הערת אזהרה אחרת עו"ד לא פעל כשורה. וזאת בלשון המעטה

      • הפרת הסכם מכר דירת מגורים
        אלי בן יוסף, עו"ד | 06/05/2010 21:09

        ככלל איחור בתשלום מי התשלומים על פי הסכם מהווה הפרה יסודית של ההסכם. יחד עם זאת יש לבחון תחילה את הוראות ההסכם, ברוב ההסכמים יש סעיף הקובע כי איחור בתשלום במספר ימים מסויים אינו מהווה הפרה יסודית של ההסכם, על כן יש לבחון את הוראות ההסכם כפי שציינתי בתחילה. איחור מעבר לאמור בהסכם מהווה הפרה יסודית של ההסכם ומזכה בסעדים הקבועים בהסכם ובחוק. לגבי ייצוג משפטי והערת אזהרה ראה את דברי חברי שעליהם אין להוסיף בעניין זה.