פינוי שוכרים

  • פינוי שוכרים מדירה
    סימונה | 30/12/2009 09:17

    בארבע שנים האחרונות אני משכירה בית, והכל היה בסדר כל אותה תקופה. לאחרונה הודענו לבעלת הבית שאנו עוזבים את הבית עקב קניית בית. היא ביקשה שניתן לה תאריך מדוייק ואמרנו לה בסוף ינואר, כיוון שהבטיחו שיפנו לנו את הבית לפני הזמן (זה היה ביום חמישי בערב), ביום ראשון התקשרתי אליה על הבוקר אחרי שבמהלך השבת הודיעו לנו שלא יפנו לנו את הבית כמו שחשבנו, והדענו לה (אחרי שלושה ימים בלבד) שאנחנו צריכים עד אמצע מרץ. היא הודיעה לנו שזה לא אפשרי כיוון שכבר התחייבה למישהו אחר. אני יודעת שאני טעיתי אבל תיקנתי את הטעות שלי לאחר סוף השבוע, האם היא יכולה לפנות אותי בכח? אני רוצה לציין שתמיד שילמנו בזמן וכמובן שנמשיך לשלם עד שנעזוב! ועוד דבר החוזה בנינו נחתם בשנה הראשונה לשכירות, ומאז לא חידשנו אותו (אם זה משנה משהו) אני ממש בלחץ שהיא תפנה אותי, האם היא יכולה ? ואם כן כמה זמן יש לנו לפי החוק לפנות את הבית ? אודה על אזרתכם!

    • פינוי שוכרים
      עו"ד זהר ארד | 30/12/2009 14:34

      ככל שהיא אכן התחייבה לצד שלישי, אזי אתם בבעיה, כי אי פינוי הדירה במועד חושף את בעלת הבית לנזקים לרבות הפרת הסכם מול צד שלישי. יחד עם זאת, יתכן שבעלת הדירה פועלת מתוך נקמנות וטרם התחייבה כלפי צד שלישי. אני מבין שמדובר בכמה ימי סופשבוע בסך הכל. האם בכלל הגיעו שוכרים לראות את הדירה בסופשבוע? תנסי למשל לבקש מבעלת הדירה העתק מהחוזה שלה עם השוכרים החדשים... בכל מקרה מומלץ להגיע איתה להבנות שכן הליכים משפטיים אינם גורמים הנאה לאיש. היא לא יכולה לפנות אתכם בכוח. לגבי הליכי פינוי דרך בית משפט - הדבר עשוי לקחת כחודשיים. בכל מקרה של סכסוך מומלץ לפנות לעו"ד ליעוץ אישי.