ערבות חוק מכר בעסקאות קומבינציה

  • ערבות חוק מכר
    ט | 18/08/2009 09:26

    שלום, כחלק מהסכם קומבינציה התקבלו לבעלים דירות תמורה. הבעלים מוכרים חלק מהדירות הנ"ל. האם הבעלים חייבים בערבות חוק מכר כלפי הרוכש? יצויין כי הבעלים הינם אנשים פרטיים, לא עוסקים בתחום וגם לא נחשבים ל-"עוסק" מבחינת חוקי המס (מדובר על מס' בעלים. כל אחד מוכר דירה אחת בבעלותו). עוה"ד של אחד הקונים מתעקש כי צריך ערבות חוק מכר מהבעלים לקונה. הקבלן הרי נותן ערבות חוק מכר לבעלים והיא מחייבת גם רוכשים עתידיים של הבעלים... לא?

    • ערבות חוק מכר בעסקאות קומבינציה
      עו"ד זהר ארד | 18/08/2009 11:50

      יש לבדוק את הוראות הסכם הקומבינציה בעניין זה. ישנם הסכמים בהם מתחייב הקבלן לתת ערבות חוק מכר לרוכשי דירות הבעלים כפי שהוא נותן לרוכשי דירות הקבלן. יתכן גם שניתן להסב ערבויות לטובת הקונים של דירות הבעלים. בכל מקרה, יש לבדוק את המקרה לגופו בעזרת עו"ד.

      • אחדד את שאלתי..
        ט | 18/08/2009 17:57

        האם על הבעלים המוכרים כעת את דירותיהם יש חובה לתת ערבות חוק מכר?

        • אין חובה. מדובר בחוזה מכר בין שני אנשים פרטיים.  לת
          עו"ד זהר ארד | 18/08/2009 20:40

        • ד - את בטוחה שהוא צודק? כי אני לא...  לת
          בועז | 18/08/2009 23:12