תמ"א 38

  • שאלה בנוגע לתמ"א 38
    moraviv | 11/08/2009 14:06

    שלום רב, ברצוני לברר בעת ביצוע עסקה לפי תמ"א 38 להוספת 2 קומות בבניין, על מה נדרש להחתים את הדיירים בבית המשותף? כמו כן מה ההשלכות של המס שבח?

    • תמ"א 38
      עו"ד זהר ארד | 12/08/2009 10:24

      הדיירים בעצם מוכרים זכויות בניה (מכח התמ"א) לקבלן בתמורה לשיפוץ הבניין ונדרשים לחתום על הסכם עם הקבלן/יזם. שלטונות המס נתנו הקלה משמעותית בעסקאות לפי תמ"א 38 כדי לסייע למימושה בפועל, והוחלט להעניק פטור מלא מתשלום מס שבח בגין מכירת זכויות הבנייה מתוקף התמ"א. הפטור שניתן מותנה במספר תנאים (שלא ניתנה תמורה כספית לדיירם למשל ועוד..). יש לשים לב, שהפטור הוא בגין זכויות בניה מכח התמ"א בלבד וככל שבמסגרת הבניה יימש הקבלן/יזם תוכניות משביחות אחרות (חדרי יציאה לגג לדוגמא) עשוי להיות חיוב במס שבח ויש להתייחס לכך במסגרת ההסכם של הדיירים עם היזם. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • תמ"א 38
        משה לוין,עו"ד(מהנדס) | 15/08/2009 11:50

        בנוסף לתגובת עו"ד ארד, למרות ההקלות שפרסמה ברשות המסים, יש לבדוק (מומלץ לקבל ייעומקצועי) ולעגן בחוזה ההתקשרות עם הייזם/קבלן נושא תשלומי מ.ע.מ על המכר (העברת זכויות בנייה) ושירותי הבנייה, וכן לעניין מס-מכירה. בטוחות: לוודא קבלת בטוחות של הבנק המלווה הפרוייקט (באם הייזם מקבל לווי בנקאי), בטוחות בערבויות-בנקאיות להבטחה זכויות הדיירים.

    • תמ"א 38
      |עו"ד גיא פרבמן | 15/08/2009 19:54

      משרד מלווה את פרויקט תמ"א 38 בכול רחבי מדינת ישראל (אילת - חיפה) הן מבחינת היזם והן ומבחינת דייירים (אזור השרון), לרבות פרויקטים שבנייתם החלה זה לא מכבר. אני יכול לצייין במפורש שקיימים נושאים רבים שאינם ידועים ליזמים רבים לרבות היטלי כבישים, מדרכות, מים היטלי השבחה שרבים. היטלים אלה מגיעים לידיעתם של היזמים רק לאחר שהאחרונים מבקשים היתר בנייה כמו-כן ישנו מס שבח על הקומה הנוספת שאינה קומת תמ"א וכן קיים מס רכישה. דברים נוספים שיש לדרוש פוליסת ביטוח מבנה, צד ג' וכן לקבל מסמכים הקשורים למעלית וליתר הפרטים שמקבלים הדיירים.וכמובן לא לשכוח לקבל ערבות בנקאית וערבות בדק בסיום הפרויקט. כל הנאמר לעיל הינו חלק מהדברים הנדרשים שיש להקפיד בעת ביצוע התקשרות עם יזם

    • ערבות בנקאית - תמ"א 38
      moraviv | 17/08/2009 12:48

      לעניין הערבות הבנקאית- מהן הדרכים האפשריות? שמעתי שלעיתים נדרש להצמיד את הגג לדירות בקומה העליונה ולשעבד אותן על מנת שהבנק יסכים להעניק משכתנא ליזם...