עיכוב בקבלת ערבות בנקאית

  • עיכוב בקבלת כתב ערבות
    אלירן | 19/06/2009 08:19

    שלום רב לפני כחודש חתמנו על חוזה דירה חדשה במרכז הארץ ולפי החוזה (ולשון החוק) אנו אמורים לקבל את כתב הערבות עד 14 ימים מיום התשלום, לפני מספר ימים נציגת החברה שלחה לי את כתב הערבות בפקס. רציתי לדעת 2 דברים: 1) האם לשון החוק מדברת על 14 ימי עסקים או 14 ימים קלנדארים? 2) כיצד נהוג לפעול במקרים כאלו שבהם יש עיכוב של מספר ימים בודדים (במידה ואקבל את כתב הערבות במהלך שבוע בא)? תודה רבה וסוף שבוע נעים אלירן

    • עיכוב בקבלת ערבות בנקאית
      עו"ד זהר ארד | 19/06/2009 10:42

      אלירן שלום, ככל שיש איחור בקבלת הערבות ובפרק זמן הזה הקבלן פושט רגל למשל, וכתוצאה מכך נגרם לך נזק ממשי, אז כמובן שיש טעם לחפש את האשמים באיחור ולהטיל עליהם אחריות לנזקים שנגרמו לך. ככל שהערבות תגיע לידיך בימים הקרובים, אזי לא נגרם לך כל נזק. שיהיה בשעה טובה ומזל טוב עם הדירה החדשה. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • הגיע ברגעים אלה
        אלירן | 19/06/2009 13:45

        תודה רבה, כתב הערבות הגיע ברגעים אלו ממש, אבן ענקית נגולה מעל ליבי, אפשר לחזור לישון בלילות, עד התשלום הבא. תודה וסוף שבוע נעים אלירן