נסיעה בנת"צ שאלה האם כדאי לערער או להמיר באזהרה

  • נסיעה בנת"צ שאלה האם כדאי לערער או להמיר באזהרה
    אביטל | 07/05/2024 13:03

    שלום,

    מדובר ברכב נכה שהנכה ברכב. לא ברכב נכה עם כיסא גלגלים.(כבר הבנתי שלהם מותר). הנסיעה הייתה בעצם כניסה לנתצ לפני הזמן כי צריך רק באזור שהחץ לבן על הכביש ומאפשר את הפניה.

    מדובר בחוסה בעל צרכים מיוחדים.

    מהיציאה מדיור מוגן בו חוסה וחזרה לדיור מוגן יש לעבור נת"צ וזה לפי שעות.עוברים שם תמיד גר שנים..

    הסיבה רפואית.

    הוא החל להקיא ברכב. בהתחלה עמדנו בנתיב הרגיל שהיה עמוס רכבים  מלפנינו כולל עד הצומת עם הרמזור הבאה.

    ואזי צא שסיטנו לנתצ לפני הזמן.

    המרחק בין הצומת שצולמנו לצומת הבאה הרחוב שאליו פנינו ימינה פחות מ240 מטר וזה למוסד בו הוא חוסה.

    רקע:

    היה מינואר עד מרץ מרותק למיטה ולכיסא גלגלים עור תקופה קשה רפואית ושמקשה עליו נפשית והתנהגותית.

    במהלך תקופה זו מספר פעמים היינו במיון ובית חולים.

    באותו יום חזרנו מבית החולים מבדיקה.

    מדובר בנכה עם לקות קוגנטיבית נכה 100% אוטיזם בתפקוד נמוך. למי שמכיר .בעיות התנהגותיות אי שקט חזרה על משפט שוב ושוב.. יציאה לבדיקה רפואית כרוכה באי שקט לחץ נפשי.

    כמו כן יש לו בעיות רפואיות מטרידות חדשות ירידה דרסטית במשקל לא רצונית, פרוק שרירים חוסר ברזל חלש חיוור.הרופא נתן בדיקת הדמיה.לרפואה יועצת.

    כשחזרנו לא אכל ובשל הירידה העצומה במשקל והבכי לקחנו אותו לסיבוב ברכב ליד הדיור המוגן.

     אוטיסטים נרגעים בנסיעה.. שידלנו אותו לאכול משהו ואז בדרך חזרה קרה מה שקרה.הוא הקיא ברכב.

    מה אפשר לעשות? יש טעם לערער?

     הנתיב של הנת"צ לפי שעות: אסור לנסוע משעה 15:00 נכנסתי אחרי ולפני הזמן של הסימון על הכביש עקב ההקאה ברכב כדי להגיע מהר .זה היה קטע של לחץ מהסיטואציהץ

    למען ההגינות לא ידעתי שאסור לפני החץ הלבן להיכנס לנתיב.אני בכלל לא עולה על נתיבים כאלו אף פעם.

    השאלה אם יוותרו כי :

    גר שם.

    כי נכה  והסיבה רפואית

    כי אין עבירות לרכב

    כי המרחק בין המצלמה לפנייה לביתו קצר?

    רוצה רק לדעת אם יש טעם לערער ?

     האם דו"ח של עיריי ה אפשר להמיר לאזהרה?