דירה אשר רשומה על שם קבלן שפשט רגל

  • רישום בטאבו אחרי פשיטת רגל של הקבלן
    ישראל | 13/06/2009 21:13

    מצאנו דירה בשעה טובה, סגרנו את כל הפרטים אךלאחר ישיבה אצל העוד התגלה לנו שהדירה רשומה על שם הקבלן שפשט את הרגל לפני מספר שנים  (7) ולטובת הדייר  הנוכחי (שקנה אותה מהקבלן לפני 22 שנים) יש הערת אזהרה. לטענת העוד שלו עניין הרישום על שמו אמור להיות תוך מספר חודשים. האם פרק הזמן הזה ריאלי? מול מי הגורם שהכי ניתן לבדוק זאת? המפרק? כונס הנכסים? האם מחויב בית משפט במקרה כזה? תודה מראש

    • דירה אשר רשומה על שם קבלן שפשט רגל
      |עו"ד עזרא שרון | 14/06/2009 10:23

      שלום רב המצב אותו אתה מתאר מצריך נקיטת משנה זהירות. יש מצבים בו הרישום אפשרי (בעיקר מקום בו מונה כונס נכסים המטפל בעניין) ויש מצבים בו סביר להניח כי העדר הרישום ישאר כך עוד שנים ארוכות. על עוה"ד המייצג אותך לבדוק ענין זה בקפידה יתרה, ואם אין לך עו"ד- עליך לשכור עו"ד בדחיפות, כדי שלא תשים כספך על קרן הצבי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד