הסתלקות - דיני משפחה

  • הסתלקות מצוואה או הסכם חלוקה בין יורשים
    אור | 25/11/2008 22:33

    מה ההבדל בין הסתלקות מצוואה והסכם חלוקה בין יורשים? ומה עדיף לעשות בין השניים באם מעוניינים להסתלק מהצוואה? האם נושה של המוריש יכול לתבוע יורש לאחר שנערך הסכם חלוקה בין יורשים לפיו העביר היורש הנ"ל את חלקו ליורש אחר,כך שבפועל הוא לא קיבל מאומה מהירושה?

    • הסתלקות - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 25/11/2008 23:13

      מי שהסתלק מעיזבון רואים אותו כמי שלא היה יורש מלכתחילה. ההסתלקות יכולה להעשות כל עוד לא חולק העיזבון אין הסתלקות לטובת אדם אחר אלא לטובת בן זוגו , ילדו או אחיו של המוריש. ניתן להסתלק מבלי לומר לטובת מי ההסתלקות. נושה יכול לטעון נגד הסתלקותץ הסכם בין יורשים הוא הסכם אשר נערך בין יורשים על פי דין או זוכים על פי צוואה, לאחר שהוכרזו ככאלה, ומסדיר את אופן חלוקת נכסי העיזבון ביניהם