טיפול משפטי במחלוקת אקדמאית

  • הטעיה של הממונים על סטודנטים
    סטודנט | 10/02/2011 10:00

    שלום רב, לא ידעתי איפה לפרסם אז נכנסתי הנה: לפני כסמסטר התחלתי ללמוד באוניברסיטה ידועה מאוד באר, נאמר לי שעל סמך לימודים קודמים לא אצטרך לגשת לקורסים מסויימים (שמהווים קדם לקורסים מתקדמים יותר) עכשיו בסמסטר השני לא רק שנאמר לי שעליי לקחת את הקורסים, אלא אף שונו התנאים לרעתי באופן שקצת קשה לי לציין כאן. אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון ולמי אוכל לפנות לייעוץ לגבי פעולה. אציין שלא רק שאבזבז בגללם כנראה שנה מחיי (שנה אקדמית שעולה הרבה מאוד כסף!) גם נגרם לי עלבון גדול משום שבקרב הסטודנטים שאיתם למדתי ואותם אצטרך לראות ידוע שאני לא הייתי צריך לגשת לאותם קורסים וכעת אצטרך לראותם ממשיכים בלעדיי בגלל טעות של האוניברסיטה. לסיום אציין שניגשתי אליהם בתחילת השנה לבירור כל הפרטים ללא דופי ואף רציתי לחזור על הקורסים ונאמר לי שלא כדאי לי! ייצא ארוך אך אשמח להתייחסות ואף ייעוץ מתקדם יותר

    • טיפול משפטי במחלוקת אקדמאית
      עו"ד א. מירוז | 11/02/2011 00:29

      ככלל, בתי המשפט נוטים שלא להתערב במחלוקות בנושאים אלה. יחד עם זאת, אם אתה מסוגל להוכיח שהאונ' הטעתה אותך (אפילו לא במתכוון), ייתכן שתוכל לקבל פיצוי על נזקיך. בהצלחה

      • הבנתי
        סטודנט | 15/02/2011 01:52

        מה שאתה במילים אחרות שלאוניברסיטה מותר לעשות ככל העולה על רוחה ובתי המשפט בד"כ לא יתערבו? כפי שאמרתי יש בידיי הוכחה מפורשת שהאוניברסיטה גרמה לי נזק שיעלה לי בשנה אקדמית (שהיום הערכה מינמלית שלה היא 25000 שקל, אני חושב שהרבה יותר). אני בטוח שהראייה תתקבל וגם לאוניברסיטה אין ממש איך להכחיש.