דרישת עסק לשינוי תנאי עסקה לאחר שנחתמה

  • בית העסק רוצה לשנות את תנאי העסקה או לבטל
    אלעד | 14/04/2010 09:42

    שלום, מה הם זכויותי במקרה שבו בית העסק, כמה ימים לאחר ההזמנה, מציב בפני שתי אפשרויות - לשנות את העסקה או לבטלה? אני אפרט - לפני כמה ימים הזמנתי חדר בבית מלון באילת לחופשה משפחתית בחודש יולי. ההזמנה היתה לארבעה ימים. נתתי כרטיס אשראי לבטחון וקיבלתי אישור ומספר הזמנה. אתמול התקשר נציג המלון ואמר שחל בלבול ושבחודשים יולי-אוגוסט הם מחייבים מינימום הזמנה של 5 ימים. הנציג הציב בפני שתי אפשרויות: א. להוסיף יום להזמנה שלי (בתשלום מלא כמובן) ב. לבטל לגמרי את ההזמנה האם מותר לבית המלון לעשות זאת? מה הן זכויותי במקרה זה? הייתי רוצה להשאר עם החופשה שבחרתי ולא לשלם עוד כסף על שרות יקר יותר שאני לא צריך. אשמח לקבל תשובה מוסמכת. אם זה אפשרי אשמח גם לאסתמכתאות (לינקים או ציטוטים) כי אני צופה שהמלון לא ישתכנע בצדקתי בקלות. תודה, אלעד

    • דרישת עסק לשינוי תנאי עסקה לאחר שנחתמה
      איציק שר שלום | 15/04/2010 08:16

      אלעד שלום, אין לבעל עסק לדרוש שינוי עסקה לאחר שנחתמה, אלא אם כן מדובר בטעות אנוש משמעותית שבגינה לא ניתן לקיים את ההסכם. זה לא המקרה. בקש שאת דרישתם יעבירו אליך בכתב ותענה בכתב. כתוב להם שאין בכוונתך לבצע כל שינוי בהסכם, שכן אין בידך לעמוד בתשלום של עוד יום, הפסד יום עבודה ופגיעה בתכנון. באם ימשיכו בשלהם, ענה להם שוב שאם יתמידו בגישתם, לא תיהיה לך בררה אלא לתבוע אותם. כתב את הנהלת המלון / הרשת. שלח הכל ברשום. לא לנהל שום דין ודברים טלפונית.