היעדר סמכות עניינית של בימ"ש לתביעות קטנות

  • מכבי-אי אשור בדיקות דם המאושרות בסל הבריאות
    שלומי | 28/03/2010 10:07

    הגשתי תביעה נגד מכבי בתביעות קטנות עקב אי אשור בדיקות דם המאושרות בסל הבריאות . עשיתי הבדיקות ושלמתי 700 ש"ח . מכבי בתשובה לתביעתי מבקשת למחוק את התביעה מהעדר סמכות כי רק לבית דין לעבודה סמכות לדון בעיניינים שבין קופח למבוטח . כי מכבי פעלה לדעתם עפי ומכוח סמכותה בחוק ביטוח בריאות . הם מצטטים פסיקת בית המשפט העחיון 23/11/2009 רע"א 363/08 . האם זה נכון ? הרי כמו בדיני תעבורה שלו סמכות יחודית עדיין תובעיפ בבהמש לתביעות קטנות נושאי תעבורה . והרי זו היתה מטרת בהמש לתביעות קטנות להקל על הצבור בדרך פשוטה וקלה . אני חייב להגיש תגובה לבהמש עד 13 לאפריל תודה על תשובתכם . אשמח אם תפנו אותי לחוק בית המשפט לתביעות קטנות .

    • היעדר סמכות עניינית של בימ"ש לתביעות קטנות
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/03/2010 17:57

      שלומי שלום, ע"פ סעיף 54 לחוק בריאות ממלכתי, התשנ"ד - 1994 הסמכות העניינית הייחודית לדון בתביעה של מבוטח כנגד קופה"ח שלו נתונה לביה"ד האזורי לעבודה (למעט בתביעות נזיקין). על כן, בתגובתך עליך לבקש מביהמ"ש להימנע ממחיקת התביעה ותחת זאת להעביר את התביעה לדיון בביה"ד האזורי לעבודה וזאת ע"פ סעיף 79 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), תשמ"ד - 1984. לאחר שהתביעה תועבר לערכאה הרלוונטית, תוכל להמשיך בניהול התביעה. בהצלחה וחג שמח.

      • סמכות עיניינית של בית המשפט לתביעות קטנות
        שלומי | 29/03/2010 15:51

        בקריאת חוק בית המשפט לתביעות קטנות נכתב שניתן להגיש תביעה אזרחית עד 30 אלף והיא נועדה להקל על הצבור להגשת תביעות . אין שוב התייחסות שאין בסמכותה לדון בעיניין בין מבוטח לקופח . (נשלחתי לבדיקות דם וקופח לא אשרה אותם בטענה שהם מיותרות ). ראה לדוגמא תביעות תעבורה -למרות שיש בית דין מיוחד לעיניין עד 30אלף הן נידונות בתביעות קטנות . אם אכן אתה צודק , אודה לך אם תוכל להפנות אותי לחוק או לסעיף האומר שתביעה זו אינה בסמכות עיניינית של בית המשפט לתביעות קטנות .

        • סמכות בימ"ש לת.ק.
          עו"ד אפי אהרונוב | 29/03/2010 16:14

          שלומי שלום, הכלל הוא שהוראת חוק ספציפית (כסעיף 54 לחוק בריאות ממלכתי) גוברת על הוראת חוק כללית, ולכן, כיון שהוראת החוק הספציפית קובעת שסכסוכים בין מבוטח לקופ"ח יידונו בביה"ד לעבודה, היא גוברת על הוראת החוק הכללית לגבי תביעות קטנות. אתה יכול להתעקש בפני ביהמ"ש ולטעון שיש לו סמכון לדון בעניין, אך אני מעריך (בהתחשב במקרים קודמים שאני מכיר) שביהמ"ש ימחק את התביעה או למצער יעביר אותה לביה"ד. איני מכיר את הוראות הדין ביחס לביהמ"ש לתעבורה, אך ככל הזכור לי בסמכותו לדון בעבירות תעבורה, ובמדה שהוא דן בעניינים אזרחיים זה נעשה כפועל יוצא של פרשנות החוק ולא כפועל יוצא של הוראות חוק ברורה, ובכל מקרה, הוא אינו כולל הוראה שמייחדת אותו לדון בסוג סכסוכים אזרחיים מסויימים. חג שמח ובהצלחה.

          • סמכות בית הדין לתביעות קטנות
            שלומי | 29/03/2010 18:12

            למרות מה שכבתה בפיסקה ראשונה -בנושאי תעבורה העיניין זהה הוראת החוק הספציפית הקובעת שכל עיייני התעבורה יידונו בבית דין לתעבורה ועדיין בהמש לתביעות קטנות דן בדיני תעבורה . לא כל כך הבנתי את הפסקה השנייה -האם אתה יכול לבדוק ( לא מהזכרון ) מה ההבדל ? ואם גם שם זה זהה למה שכתבת בפיסקה הראשונה יהייה לי מה לאמר במכתב התגובה . בכל מקרה לא ראיתי בשום מקום בחוק בהמ"ש לתביעות קטנות ,ובאתרי עו"ד ( להוציא יחסי עובד ומעביד ) שבית המשפט לתביעות קטנות כפוף להוראות חוק ספציפיות -כתוב רק הגבלת סכום -לאמר אפשר לתבוע בכל נושא עד סכום מסויים . בכל מקרה תשובה יותר מדוייקת לגבי נושא התעבורה יכולה לעזור . הנני מודה לך על התשובה המהירה והשרות -כל הכבוד.

            • סמכות עניינית
              עו"ד אפי אהרונוב | 01/04/2010 09:43

              בוקר טוב שלומי, כאמור, ביהמ"ש לא דן בעבירות תנועה בהם לביהמ"ש לתעבורה יש סמכות ייחודית, כך שהנחת המוצא שלך מוטעית ואיני מוצא מקום להמשיך בדיון בה. באם אתה מעוניין להתעקש ולהתדיין בעניין עם הצד שכנגד, אתה רשאי לעשות זאת, אך קח בחשבון שאתה עלול להתחייב בתשלום הוצאות.

              • סמכות עיניינית
                שלומי רואה חשבון | 05/04/2010 00:16

                תודה על תשובתך . יתכן ( בטוח ) שאתה צודק אך תשובתך בנושא בית הדין לתעבורה כסמכות יחודית /לא יחודית אינה מדוייקת/מקצועית מספיק . לבית הדין לעבודה סמכות יחודית לדון בדיני תעבורה -לא ניתן לפנות לבית משפט אחר באותו נושא בכל אופן בית המשפט לתביעות קטנות דן בדיני תעבורה - היכן ההבדל ? היכגן זה כתוב בחוק שזה לא אותו דבר ? ואלו מקרים בתעבורה יש סמכות יחודית לבית בדין לתעבורה ? יש כמה סוגים של מקרי תעבורה ? אני מאד מודה לך על התיחסותך ותשובתך הניתנת ברוחב לב וללא תשלום , עדיין , לדעתי התשובות צריכות להיות מדוייקות . ואכן כתבת "שאינך מכיר את הוראות הדין ביחס לבית המשפט לתעבורה " לא מעניין אותך לבדוק ?