הטרדות שכנים בעת אירוח עסקי

  • פגיעה בפרנסת אירוח בצימר ע"י שכנים
    יוסי | 14/03/2010 09:53

    שלום רב ושבוע טוב, יש לי בית שמשמש לאירוח והוא עיקר פרנסתי. במשך 3 שנים אני סובל משכניי. לפני שרכשתי אותו הזהיר אותי בעל הבית הקודם כי השכנים לוקים בנפשם וכי הם סובלים מצרות עין וקנאה וכי יש לו הרבה צרות איתם. לא תארתי לעצמי מה גודל העניין. בכל אירוח ובעיקר בסופי שבוע, בכל פעם שהאורחים יושבים בחצר לאכול או לשוחח (ואני מדגיש כי לא מדובר ברעש, מוזיקה או עברה על החוק, מדובר באכילת ארוחת בוקר, שיחה נעימה או משחק מונופול) השכנים צועקים עלהם, מקללים אותם ואף לאחרונה התחילו לזרוק אבנים. אורחיי נבהלים, לפעמים אם יש ילדים בסיפור אז ילדהם בוכים ומאותו הרגע לא משנה עד כמה אורחיי נהנים מהאירוח הם מבקשים לעזוב ומתחילות צרות. ניסיתי לפנות לשכנים אינספור פעמים, הפצרתי בהם, הייתי נחמד ומנומס ודיברתי אף עם בנם שהבטיח כי ינסה לשפר את המצב אך בסופ"ש האחרון הגיעו מים עד נפש כאשר התארחו אצלי 10 אנשים מבוגרים ותרבותיים שאכלו ושוחחו ופשוט הוברחו מהבית בגלל מטר של אבנים על גג הפרגולה תחתיה ישבו. פנינו למשטרה אתמול והגשנו תלונה ואני אף שוקל להוציא נגדם צו הרחקה אך באשר לענייננו - אני מעוניין לתבוע אותם על פגיעה בפרנסתי - אני משקיע הון בפרסום וכל אורחיי לא חוזרים להתארח בגלל השכנים כך שכל עמלי לצור מקום מקסים עם אנרגיות טובות ועם אוירה טובה ושקטה ולצור לעצמי אורחים קבועים עולה בתוהו. לא פעם אורחים אמרו לי כי יש לי מקום מקסים והם נהנו מאד ורצו להמליץ אך הם לא יכולים לעשות זאת בגלל האיום שהם חשים.אני כל הזמן עסוק בלפחד מלארח כי הבושה גדולה מנשוא. אני מעריך כי לאורך השנים נפגעתי בעשרות אלפי שקלים!!! הייתי מוכן היום לוותר על כל תביעה אם הייתי יודע שהם לא יעשו זאת שוב אך לצערי כבר הבנתי שזה לא יעזור. מהו סכום התביעה הגבוה ביותר אותו אני יכול לדעתך להגיש בנסיבות אלו? בהנחה שכל משפחה שמתארחת ולא חוזרת משלמת על האירוח כ-7000 ש"ח ופרסום חודשי עולה לי 3000 ש"ח בחודש? האם מדובר לדעתך על תביעה קטנה או משהו אחר? אשמח ואודה לכל הערה/הארה בנושא כי אני אובד עצות, לא ישן בלילות ואכול פחד ותסכול.

    • הטרדות שכנים בעת אירוח עסקי
      איציק שר שלום | 14/03/2010 18:59

      יוסי שלום, בנסיבות אלה, עליך לפנות לבית המשפט ולבקש "צו מניעה" אשר ימנע מאותם שכנים להטריד אותך או מי הנמצא במקום מטעמך. בטרם זאת, מציע לשגר מכתב רשום לשכנים ולהזהירם בטרם נקיטת הליכים משפטיים שיחייבו אותם בנזק הכלכלי הנגרם לך וכן הוצאות משפט. רצוי להעזר בעו"ד. בכדי לתבוע אותם כפי שכתבת, יש צורך להוכיח שאכן כלטענתך וכן שיש קשר בין ההטרדות לנזק הכלכלי. לא מציע בשלב זה להכנס לתביעה מסוג זה.

      • כיצד ניתן לצור קשר עם עו"ד איציק שר שלום?
        יוסי | 15/03/2010 10:46

        בעקבות עצתך להעזר בעו"ד הייתי מבקש לצור עמך קשר ולא הצלחתי למצוא מס' טלפון. האם אפשר בבקשה לקבל פרטי יצירת קשר? תודה

        • התייחסות
          איציק שר שלום | 15/03/2010 14:47

          יוסי שלום, א. אני לא עו"ד. ב. בכדי לייצור איתי קשר תצטרך לעלות פנייתך לייעוץ אישי ולבקש קישור אלי.