מוזמנת להכנס אבל המתיני לאפי

  • שימוש לא הוגן בכרטיס אשראי
    אילת ברקאי | 25/01/2010 17:58

    שלום. לפני כחודשיים התקשרו אלי והציעו חבילת נופש במחיר אטרקטיבי ובתשלומים. הסברתי שיש לי כרטיס דיירקט ולכן לא אוכל לקבל את ההצעה אך הם אמרו שהם יחייבו את הדיירקט שלי בכל חודש מחדש בסכום של 399 ש"ח בפריסה של חמישה תשלומים ולזאת הסכמתי. בפועל הם גבו ממני את כל הסכום תוך פחות מחודש אחד אכן בחמישה תשלומים... אני מעוניינת לבטל את ההתקשרות איתם ולקבל בחזרה את כספי אך הם מוכנים רק לבטל את העיסקה הקודמת ולעשות עיסקה חדשה כפי ההסכם הראשון. א. מהם הסיכויים שלי לנצח בתביעה כזו בבית משפט לתביעות קטנות. ב. האם יש להם דרך להתחמק מן התשלום גם אם יפסקו לטובתי ג. האם אני יכולה לתבוע גם הוצאות נלוות כגון הריביות בבנק, הנסיעות לבית המשפט, עוגמת נפש, האגרה לבית המשפט וכו' תודה רבה!

    • מוזמנת להכנס אבל המתיני לאפי
      מישהו | 25/01/2010 19:48

      שלום,לא ברור כאן משהו,ציינת שגבו ממך בחודש אחד 5 תשלומים, כוונתך היתה כי גבו את כל הסכום במכה אחת? אם כך כוונתך זו תגובתי: יש לראות את הסכם ההתקשרות בינכם, עם מדובר בחב' תיירות הרי שמסמך אישור לקוח יש פרטי עסקה(סכום ואופן ביצוע עסקה-מס' תשלומים) ובהתאם לכך לראות מהו הסכם החיוב. החוק מאפשר לך ביטול עסקה תוך 14 יום מיום ביצוע ההזמנה( יש סייגים נוספים אולם הם אינם קיימים במקרה זה) ,ציינת שהעסקה בוצעה לפני חודשיים כך שאינך עומדת בחוק ולכן דף ההסכם יכול להווה סיבה לביטול. 2: במידה ותבעת וזכית, לחברה בד"כ תנתן אפשרות לתשלום תוך 30 יום לשלם לך ( באפשרות הצד המפסיד להגיש ערעור), כך שכל עוד החברה פעילה היא תשלם לך ואם לא באפשרותך לפעול קדימה( הוצאה לפועל וכד'). 3. באפשרותך להוסיף לכתב התביהעה הוצאות נלוות, חשוב שיהיו מבוססות ולא מנופחות (נראה לי סכום של לא יותר מ-500-600 ש"ח). בהצלחה

      • הסבר
        אילת | 25/01/2010 20:46

        הבהרה- הם גבו את הסכום במספר פעמים וכל פעם התקשרו מחדש ואמרו שהסכום ירד בחודש הבא אך בפועל עשו זאת תוך פחות מחודש. לגבי אפשרות ביטול תוך ארבע עשרה יום- זו גם הטענה שלהם אך האם היא תקפה כאשר הם לא מילאו את חלקם בהסכם ואני לדאבוני גיליתי זאת רק לאחר חודש? תודה רבה

        • כנסי
          מישהו | 25/01/2010 21:53

          ערב טוב, במסמך אשר נשלח אלייך ( מכונה דף אישור לקוח), אמור להיות פירוט לגבי אופי העסקה ( סכום חיוב ותשלומים). רישמי בבקשה מה מצויין באישור זה.

          • הם לא שלחו לי דבר כזה בכלל איך משיגים אותו?  לת
            אילת | 25/01/2010 22:21

            • כנסי
              מישהו | 25/01/2010 23:21

              בעת שביצעת את ההזמנה,לא נשלח אליייך מסמך כלשהו לאישור ההזמנה? האם בידך שובר כלשהו של מלון או כרטיס טיסה? באחד ממסמכים אלה אמור להיות מידע לגבי מהות העסקה. בידקי

              • ביטול עסקה
                עו"ד אפי אהרונוב | 26/01/2010 00:13

                ערב טוב אילת, לצערי, איני מבין מהודעותיך את תוכן העסקה. נא פרטי מה בדיוק רכשת, האם קיבלת מה שרכשת, אלו תנאים הוצגו בפניך בע"פ ו/או בכתב ומה גבו ממך בפועל.