החלפת חלק לא מקורי

  • חלק לא מקורי
    ga02 | 24/12/2009 13:05

    שלום,לפני כשנתיים קניתי מחשב נייד בחנות מחשבים, וניתנה לי אחריות של היצרן למשך שנה, ואחריות של החנות למשך שנתיים. לאחר שנה וחצי, התקלקל לי הדיסק קשיח במחשב, ודרך האחריות של החנות שלחתי את המחשב לתיקון, כאשר נאמר לי כי הם אינם מטפלים במחשבים אלו, וישלחו אותו למעבדת היצרן, המטפלת בו במיוחד (שבמסגרתה האחריות פגה כעבור שנה). כעבור שבועיים קיבלתי את המחשב לאחר שהחליפו לי את הדיסק קשיח. השבוע, לאחר שהאחריות של החנות נסתיימה, התקלקל לי שוב המחשב, וכאשר הכנסתי אותו לתיקון במעבדה של היצרן, הרי שנאמר לי כי יש בעיה בדיסק קשיח, וכי אינו מקורי.לאחר דין ודברים עם המעבדה, נאמר לי כי המחשב כלל לא הגיע אליהם לתיקון לפני כחצי שנה, ואין הם אחראיים להחלפת הדיסק קשיח. התקשרתי לחנות שדרכה שלחתי את המחשב לתיקון, ונאמר לי על ידם כי הם אכן החליפו את הדיסק קשיח (דבר שלא נאמר לי באותו עת), אך הם אינם יודעים שום דבר לגבי חלקים לא מקוריים, וכי הם מחויבים לשים חלקים מקוריים בלבד.עלות החלפת דיסק קשיח הינה 672 ש"ח, ועבורי כסטודנט מדובר בסכום לא מבוטל. האם יש באפשרותי לטעון כי החנות התרשלה במתן חלק חילוף לא מקורי, ולכן הנ"ל התקלקל לאחר חצי שנה בלבד, שכן לא ייתכן כי כל חצי שנה יהיה עליי להחליף את הדיסק קשיח.כמו כן, מעצבנת אותי העובדה כי נאמר לי שהמחשב תוקן במעבדה, כאשר בפועל החנות עצמה החליפה את הדיסק קשיח, וכיוון שזה היה במסגרת האחריות, הרי שיש יותר מסיכוי סביר להניח כי כדי לחסוך עלויות הם הרכיבו דיסק קשיח לא מקורי.תודה,

    • החלפת חלק לא מקורי
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/12/2009 21:55

      ערב טוב, ראשית יש לבחון מה בדיוק הובטח לך במסגרת האחריות של החנות, והאם החנות חרגה ממה שהובטח. במדה והייתה חריגה, יש מקום לתבוע מהחנות את נזקיך בצירוף סכום מסוים בגין עוגמת הנפש. במדה ולא הייתה חריגה אלא רק פער בין מה שהובטח לך למה שקיבלת בפועל, עליך לקחת בחשבון שבעלי החנות יטענו מן הסתם שיידעו אותך בדבר טיב החלקים המוחלפים והצלחת תביעתך מותנית ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש בצדקת גרסתך. שיהיה בהצלחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תגובת החנות
        ga02 | 25/12/2009 12:40

        לאחר שדיברתי אתמול עם החנות, נאמר לי ע"י מנהלת בכירה כי הדיסק אכן הוחלף אצלם במעבדה, וכי הם שמו לי דיסק קשיח זהה למה שהיה קודם, אולם מדובר בחברה שונה. לאחר בירור קצר שעשיתי, הרי שמדובר בחברה שהחומרים שלה פחות איכותיים, ולכן ייתכן כי זו אחת הסיבות לכך שהדיסק נהרס, אולם לא בהכרח.כמו כן, לגבי האחריות, הרי שהתברר להם כי נעשתה טעות על ידם, וכלל לא הייתי אמור לקבל אחריות לשנתיים, ולכן "כביכול" נהניתי מהטעות שלהם בפעם הקודמת.הם הציעו לי לקנות הדיסק קשיח אצלם בחנות, שעולה 270 ש"ח, סכום נמוך יותר ממעבדת היצרן, אולם עדיין איני חושב שעליי לשלם סכום זה, בשל החלק שהם הרכיבו לי.אציין גם כי הם כלל לא אמרו לי איזו חברה הדיסק קשיח שהרכיבו לי, ואם לא הייתה קוראת לי התקלה הנ"ל, הרי שכלל לא הייתי יודע שהרכיבו לי דיסק זהה מחברה שונה.האם אוכל לייצג עצמי בביהמ"ש לתביעות קטנות מול רשת כה גדולה, המנסה להתנער מאחריות, מבלי להינזק בסופו של דבר?תודה

    • תיקון מחשב במסגרת אחריות מוכר
      אייזיק {} | 24/12/2009 22:00

      שלום רב, מבין שהתיקון המדובר בוצע במסגרת השנת אחריות של החנות ולא היצרן, שכן זו פגה. בחנות נמסר לך שהמחשב תוקן במעבדה ואתה כפי הנראה הבנת שתוקן במעבדת היצרן. אם יש בידך להוכיח שבמסגרת האחריות של החנות הובטח לך דיסק מקורי ובפועל הרכיבו לך חלופי, יש לך עילה לתביעה. אם אין לך הוכחות מוצקות לטענותיך, לא כדאי להגיע לבית המשפט ושווה לנסות לקבל פיצוי מהחנות תוך איום בתביעה.