חידוש חוזה ללא הסכמה

  • הודעה מוקדמת על סיום עסקה מוזלת -ספקית אינטרנט
    ברק | 16/12/2009 22:35

    חברה גדולה ,ספקית שירות תוכן באינטרנט בניגוד לחוק הגנת הצרכן -תיקון 22 שלחה הודעה מוקדמת לא בדואר לכתובת הרשומה אצל החברה אלא לאתר הבית באינטרנט (יש אפשרות יחידה לכך אם הצרכן נתן לכך הוראה מפורשת) כאשר לא נתתי שום הוראה לכך (לא מרומסת ולא מפורשת) ולא ידעתי על כך כי מעולם לא ביקרתי ולא מתכוון לבקר באת הבית. זה כמו לשלוח הודעה על פני המים ולומר "שלחתי לך הודעה". בשל כך במשך 6 חודשים (אחרי תום תקופת עסקה קצובה מוזלתחו מכרטיס האשראי שלי סכומים כפולים (במקום 30 ש"ח - 60 ש"ח) עד שגיליתי. עדיין מדובר בעסקה מוזלת לתקופה קצובה שעליה חלה חובת הודעה מוקדמת לכתובת הרשומה. האם חהברה הפרה חוק הגנת הצרכן על פי תיקון 22 וחייבת להחזיר לי כספים ? כמו כן החוק אינו מרשה להכניס פסקה המדברת על חידוש אוטומטי אם הצרכן לא הביע לא התנגדות ולא הסכמה לחידוש עסקה חדשה אפילו שחברה בתנאי ההתחברות שלה מציינת שמחיר אחרי התקופה הקובצה ייעלה בצורה ניכרת. החוק רואה פסקה זאת כאילו לא קיימת. האם יש עילה לתביעה קטנה בנידון לרבות תביעת פיצוי על עוגמת נפש? ברק

    • חידוש חוזה ללא הסכמה
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/12/2009 13:07

      ברק שלום, בשלב ראשון מומלץ לפנות אל החברה בצורה מסודרת ובכתב, לשטוח את טענותיך, לדרוש החזר ולאיים בתביעה.