תביעה על סכום קצוב

  • האם טענה זו תעמוד לי
    רון | 01/05/2024 20:11

    פתחו לי תיק הוצלפ לכביש 6

    מעולם לא קבלתי דרישת תשלום

    ויש לי גם הו"ק אליהם

    אבל התברר כי יש 2 סוגים של כבי ש6

    יתכן ושלחו לי לכתובת שהיתה מעודכנת במשרד הפנים

    אבל כבר לא גרתי שם כמה שנים

    כתובתי העדכנית עודכנה במשרד הפנים מספר חודשי ם אחרי המועד של הנסיעה הנטענת

    האם טענה זו תעמוד לי לבטל את כל הצבירה של ריביות ושכ"ט עו"ד

    מאגרה של 30 שח שהפכו כרגע ל800 שח

    • תביעה על סכום קצוב
      עו"ד יהונתן ינאי | 02/05/2024 08:52

      שלום רב,

      ככל שיש טענת הגנה נגד החוב או חלק מרכיביו ניתן להגיש התנגדות (במועד הקבוע לכך) וההתנגדות תועבר לבית המשפט ותתברר שם.

      לא ברור לי עניין קיומם של 2 סוגים של כבישי 6. איני מכיר את העניין. שווה להעמיק בסוגיה ולבחון את המשמעות של קיומה של הו"ק ביחס לריביות באחת החברות אם יש בכך כדי לסייע ככל שניתן לבסס קשר בין החברות או טעות אחרת.

      לגבי עדכון הכתובת צריך לבחון מתי נעשה אל מול המועד בו שוגר אליך מכתב ההתראה או האזהרה ביחס לפתיחת תיק ההוצאה לפועל. ככל שמכתב ההתראה נשלח אליך לכתובת הישנה לאחר עדכון ייתכן וזו טענה שתוכל לסייע ולו חלקית ביחס לריביות.

      איני יודע לחזות את סיכוי ההצלחה של מי מהטענות, ודאי כשאין בפני את כל המסמכים והעובדות.

      מכל מקום אציין כי שעת ייעוץ בודדת תעלה לך יותר מהסכום שדורשים ממך. ודאי ששירותי ייצוג יעלו יותר מהחוב באופן ניכר. לעיתים עדיף להיות חכם ולא צודק.

      בנסיבות אלה ייתכן שהנכון זה לפנות לזוכה או בא כוחו ולנהל איתו מו"מ.

      צריך להבין שמבחינת הזוכה כל עוד לא הגשת התנגדות שמחזיקה מים, אין לו תמריץ להתפשר איתך מאחר שמזוית הראיה שלו הוא יגבה ממילא את מלוא החוב באמצעות עיקולים וכד'.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il