התנערות ממכירת מוצר.

  • מעשה במשקל דיאגנוסטי
    אסף נחום | 07/11/2009 19:40

    בחודש אפריל השנה, במהלך שיטוטים באתר להשוואת מחירים, מצאתי את דרכי לחנות וירטואלית למוצרי ספורט באינטרנט.לאחר שיטוט קצר באתר, משך את תשומת ליבי פריט מסוים בקטלוג האינטרנטי - משקל אמבטיה דיגיטלי דיאגנוסטי משוכלל מתוצרת חברת Beurer הגרמנית, במחיר 189 שקלים ומחיר משלוח של 20 שקלים, סה"כ 218 ש"ח כולל מע"מ ומשלוח.מבלי להתלבט יותר מידי, החלטתי להזמין את הפריט וכך אכן עשיתי - הזמנה באינטרנט באמצעות 12 תשלומים בכרטיס אשראי.אף על פי שהחברה מתחייבת למשלוח מהיר (48 שעות כמדומני), פתק ורוד של חברת דואר ישראל בושש מלהגיע.לאחר כמעט חודש התעורר בי חשד והרמתי טלפון למשרדי החברה האינטרנטית.לאחר מסירת פרטי ההזמנה, התבשרתי כי המוצר שהזמנתי לא קיים במלאי, וכי היבואן חדל ליבא את הדגם הספיציפי לארץ.הקול הבוקע מהטלפון הציע לי לרכוש דגם מתקדם יותר (ויקר יותר) במקום הדגם שהזמנתי במקור - בתוספת תשלום כמובן. ברגשות מעורבים נעתרתי לבקשה והסכמתי לשלם את תוספת המחיר.לאחר כשבוע או שבועיים סופק לביתי, באמצעות שליח, משקל דיאגנוסטי מהדגם המתקדם יותר. מבלי לבזבז הרבה זמן, פתחתי את האריזה ולאחר עיון קצר בהוראות הפעלתי את המכשיר. נעמדתי על המכשיר ולהפתעתי, המשקל הראה תוצאה של 0 ק"ג. לאחר שעיינתי שוב בהוראות ההפעלה ע"מ לוודא שאני מבצע הכל כשורה, הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת כי המוצר תקול (המשקל הציג תוצאה של 0 ק"ג גם עבור אדם אחר, שללא ספק שוקל יותר ממני!).מיהרתי להרים טלפון לחברה ממנה הזמנתי את המוצר ושם הפנו אותי טלפונית ליבואן, ע"מ לוודא שאכן אני מבצע את המדידה כשורה ושאכן המוצר תקול.לאחר שיחה קצרה עם היבואן, שהגיע למסקנה כי המוצר תקול, הוא הציע לי להגיע לחיפה (!) ע"מ שיוכל לבדוק את המוצר, ובמידת הצורך להחליפו.מאחר ואני גר ברעננה, ומאחר ושילמתי 20 ש"ח על משלוח של מוצר תקין, הרמתי שוב טלפון לחברה שממנה הוזמן המוצר.בעל תפקיד אחראי כלשהו הציע לנסות לשלוח לביתי שליח שמגיע לספק משלוח בכתובת קרובה, ע"מ שיחליף את המוצר במוצר תקין. במקביל, הפציר בי להגיע למשרדי החברה ע"מ לאסוף בעצמי את המוצר החלופי.לאחר שהשליח בושש מלהגיע במשך חודשיים, הרמתי טלפון שוב לחברה. שם טענו כי שליח הגיע לביתי מספר פעמים וכי לא היה איש בבית (שקר גס!). הפצירו בי לבוא ולאסוף את הפריט האחרון מאותו דגם שנותר במלאי.מאחר ועבר זמן מה בינתיים, ביקשתי שוב את פרטי היבואן של המוצר. להפתעתי הפנו אותי ליבואן אחר, בהרצליה (שקרובה באופן מספיק לרעננה ע"מ שאגש לשם בעצמי). אותו יבואן טען כי הוא היבואן הבלעדי של משקלים דיאגנוסטים מתוצרת Beurer וכי לא קיים יבואן בחיפה (מוזר מאוד). נמסר לי כי הדגם של המוצר לא קיים במלאי, אך שהמוצר באחריות למשך 3 שנים וכי אם אגיע למשרדי היבואן "יסתדרו" איתי בדרך כלשהי.מאחר ותוקף האחריות 3 שנים, ומאחר והייתי עסוק ממילא בעניינים כלשהם בחיי הפרטיים, לא "בער לי" לגשת ליבואן עם המוצר ושקטתי על השמרים לזמן מה.לאחרונה התברר לי, בדיעבד, מעיון בפירוט החיוב בכרטיס האשראי שלי, כי חוייבתי ע"י החברה ממנה הזמני את המוצר:* עבור המשקל שהזמנתי במקור ולא היה קיים במלאי(!), מספר ימים לאחר ביצוע ההזמנה באינטרנט - 290 ש"ח, למרות שמחיר ההזמנה + מע"מ + משלוח הסתכם בכ-218 ש"ח.* כחודש לאחר מכן(!) עבור המשקל שהסכמתי להזמין תחת המשקל שאינו קיים במלאי ואינו מיובא יותר, מחיר מלא + מחיר משלוח - סה"כ 310 ש"ח.בשורה תחתונה יוצא שאני משלם, ב-12 תשלומים, כ-600 ש"ח על משקל דיאגנוסטי תקול ויחס מזלזל מצד החברה ששלחה אותי להתעסק עם יבואנים שונים.כ-5 ו-6 מתוך 12 תשלומים עבור שתי העסקות כבר נוכו מחשבוני ע"י חברת האשראי. טרם פניתי לחברה ממנה הזמנתי את המשקל מאז שהתברר לי אודות החיוב הכפול.אבקש ברשותכם לשאול, מה בכוחי לעשות במידה ולא אפוצה ע"י החברה באופן שנראה לי הוגן - דהיינו החלפה של המשקל התקול "בדחיפה" ע"י החברה אלי, כשעלות המשלוח על חשבון החברה, ופיצוי כספי בגין החיוב הכפול.תודה מראש.

    • התנערות ממכירת מוצר.
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/11/2009 20:48

      ערב טוב אסף, בשלב ראשון כדאי לדרוש מהחברה פיצוי משמעותי בגין ההתנהלות השערורייתית. כמנוף לחץ, כדאי ליידע אותם בכך שלאחרונה הרשיע בימ"ש מחוזי את מעילת אתר 'וואלה שופס' לאחר שטענה כלפי לקוח שרכש מוצר באתרה כי המוצר 'אזל' מהמלאי. באם לא תבוא על סיפוקך, ניתן להגיש תביעה קטנה.