בקשה למחיקה מרשימת דיוור

  • רשימת דיוור של חברה
    מקסים | 09/09/2009 14:20

    אשתי עשתה מנוי במועדון חברים של חברה מסויימת.לאחר כמה זמן התקשרתי לבטל את המועדון, הם חייבו אותנו בדמי ביטול ועד כאן הכל טוב ויפה.לאחר שהמועדון בוטל, ביקשנו מהם בצורה מפורשת שיורידו אותנו מהמאגר שלהם ושאנחנו לא מעוניינים לקבל שום חומר פרסומי ושום חומר שיווקי מהחברה שלהם.היום קיבלנו בדואר מהם שוב הזמנה להצטרף למועדון שלהם - זאת אומרת שהם לא כיבדו את הבקשה.התקשרתי שוב וביקשתי שיפסיקו לשלוח לנו דואר והפעם הקלטתי את השיחה.האם יש לי קייס במידה והם שולחים לי עוד פעם משהוא לדואר, אחרי שביקשתי מהם בצורה מפורשת להוריד אותי מרשימת הדיוור שלהם (מוקלט)?תודה רבה מראש

    • בקשה למחיקה מרשימת דיוור
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/09/2009 09:28

      בוקר טוב מקסים, כדאי לשלוח את הבקשה בצורה מסודרת ובכתב. בכל מקרה, 'חוק הספאם' לא חל על משלוח הודעות פרסום בדואר רגיל כך שתוכל לתבוע פיצוי על בסיס הוכחת נזק שנגרם לך, לטענתך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • אבל איזה נזק זה?
        מקסים | 10/09/2009 10:43

        הרי נזק כספי זה לא עושה.... (כמו שגם הדואר האלקטרוני בגדול לא עושה).אבל זה הטרדה...... וזה מבזבז את הזמן......

        • עוגמת נפש
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/09/2009 22:27

          ערב טוב מקסים, ההבדל בין פעולות הבאות בגדרו של חוק הספאם לפעולות שלא באות בגדר החוק הוא שבגין הראשונות ניתן לתבוע פיצוי ללא צורך בהוכחת נזק כלשהו. משלוח פרסומות בדואר רגיל אינה פעולה שנכללה בחוק ועל-כן לצורך זכייה בתביעה עליך להוכיח נזק, כאשר, גם עוגמת נפש היא עילה לנזק אם כי סכום הפיצוי לא יהיה גבוה במיוחד. בנסיבות שתיארת אני סבור שסיכוייך לקבל פיצוי בתביעה קטנה גבוהים אם כי כמובן אינם ודאיים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

          • מצטער שאני שואל הרבה
            מקסים | 13/09/2009 00:41

            אבלאיך בדיוק מתמחרים את גובה הפיצויים שהחברה צריכה לשלם עבור נזק שנגרם (עוגמת נפש)?