תביעה נגד חברת מסחר במט"ח

  • חברת פורקס המתינה עד שיגמר לי הכסף
    לי | 09/09/2009 12:43

    לפני חודש ביקשתי את כספי חזרה. לא נתנו. עכשיו נגמר החשבון. הם לא מחזירים את כספי. כל ההודעות כולל ההסכם איתם היו בדואר האלקטרוני. הם הגיעו לביתי לאסוף את ההמחאה. האם אוכל לתבוע על כן את כספי חזרה בבית המשפט לתביעות קטנות באזור מגורי? האם בית המשפט לתביעות קטנות מוסמך לדון בתביעות הקשורות לבתי מסחר העוסקים בפורקס (מטבע חוץ - צמדים)

    • תביעה נגד חברת מסחר במט"ח
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/09/2009 08:53

      בוקר טוב לי, באם יש לך עילת תביעה כנגד החברה (מה שלא ברור לאור הודעתך) את יכולה להגיש אותה לבימ"ש לתביעות קטנות באם סכום התביעה אינו עולה על 30,000 ש"ח. יש לבחון את פרטי התביעה בכדי לדעת היכן יש להגיש את התביעה מבחינת מיקום בית המשפט. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • לאור הודעתי?
        לי | 10/09/2009 13:12

        מהלך העניינים: 1. בשולי שנת 2007 רתמתי את עצמי ואת אבא שלי להגיע לכנס שלא ידענו כל כך מה תוכנו חוץ מאשר שהוא דיבר על כסף. כשהגענו התברר בעקיפין שמדובר על חברת מטח (מה שבהחלט לא צויין בשיחה) ובה המנכ"ל מוסר "שוק המטח הוא השוק הבטוח ביותר בעולם". לא הכרנו מה זה שוק המט"ח במובן הזה אך סמכתי על דבריו של הנציג שהיה בדיעבד המנכ"ל ונראה אמין ותיארו אותו והוא תיאר את עצמו כבעל ניסיון של כ- 15 שנים בשוק המט"ח. ייתכן ויש לי את ההקלטה של האימרה הזו שלו. כדרך אגב ההזמנה לכנס זה התקבלה כדואר ספאם לתיבת הדואר האלקטרוני שלי וצוינה מהמרכז הישראלי לניהול (יובהר שככל הנראה אין קשר בין המרכז הישראלי לניהול אליהם והם כבר לא נמצאים שם). 2. כתוצאה מכך אבא שלי הפקיד 10000 דולר ארהב בשולי שנת 2007 שנכנסו לתוקף בתחילת 2008. 3. בפעולות רבות ומרובות בזמן קצר החשבון נע בין 10000 ל- 15000 דולר ארה"ב ולאחר מכן נפילה ל- 7500 דולר. מיד לאחר מכן 15000 דולר שוב וביום בהיר אחד החלו המון הודעות שגיאה במערכות שלהם שהביאה כמעט לאיבוד טוטאלי של החשבון (ערך החשבון שנשאר היה כ- 2000 דולר ארהב - כלומר הפסד של כ- 8000 דולר ארהב). בתקופה זו סך העמלות שהם קיבלנו מאיתנו היה שווה לכמעט 10000 דולר ארה"ב. יובהר שבאותו זמן היה גם מבצע בחברה שניסו לרתום את אבא שלי - הפקד 10000 דולר (בנוסף למה שהפקדת עד כה) וקבל עוד 10000 דולר ארהב (הבונוס מותנה במינימום פעולות השווים ל- 10000 דולר לכל הפחות של עמלות). לבסוף החברה הסכימה להחזיר לאבא שלי את הקרן לחשבון המתנהל אצלהם ועם הזמן החליפה את תוכנת המסחר. זאת לא לפני שהצעתי להפקיד אצלהם 10000 דולר. יובהר שלאבא שלי מחלת לב והייתי מעדיף שאבא שלי יהיה רגוע ובמעשה זה לרתום את ההנהלה להחזיר לאבא שלי את הכסף לחשבון המסחר מאשר לתבוע בבית משפט. 4. לאחר זמן כלשהו הבנתי שאני רוצה את כספי חזרה. ולאחר דין ודברים ורק בהצהרות שאני אפנה לתקשורת ולבתי המשפט הם נענו והחזירו לי את הסכום. אך את הרווחים לא הסכימו מאחר והייתי בתוכנית כלשהי. סיכמנו את הכספים שהרווחתי בסך של קצת מעל 1000 דולר ארה"ב נקבע שהחברה תתרום לגוף כלשהו. 5. לאחר מספר חודשים לא הועבר הכסף לאף גוף והחברה יצרה איתי קשר ומסרה מדוע אני לא סוחר. הסברתי שאני לא יכול לסחור. כתוצאה משיחה זו ביקשתי לקבל לעצמי את הסכום לסחור אם הם לא עומדים לעמוד במילה שלהם ובתכתובת במייל. הם נתנו לי ובכך רכשו את אמוני שהם חברה מעל ומעבר. 6. לאחר זמן בו היו צריכים להעניק לי קורס חוזר ולא קיבלתי (לקראת סוף שנת 2008). לאחר שהתברר שיש מבצע של 55.5% בונוס על הפקדה של עד 2000 דולר ארה"ב הסכמתי עם נציג מטעמם שהיה איתי כמעט לכל אורך הדרך בקשר במייל ובטלפון שעל 2000 דולר ארה"ב שאני מפקיד אני מקבל 1110 דולר ארה"ב בונוס - כחלק ממבצע שהיה להם. כדי להוציא רווחים אני אצטרך לבצע פעולות שהם 110 לוט - שמעניקות להם מעל 1110 דולר חזרה לחברה ולעיתים אף כפול ומשולש מכך). יודגש לא הותנתה שום התניה לא בטלפון ולא במייל לגבי הוצאת הקרן עצמה בסך 2000 דולר. 7. נציג החברה שלח מישהי לביתי שתקבל את ההמחאה. המישהי הבנתי שהפקידה בסניף בנק קרוב לביתי את הכסף. (פתח תקוה). בתמורה קיבלתי קבלה על ההפקדה. 8. קיבלתי את הכסף למסחר. אך לא סחרתי תקופה מה למרות הניסיונות שלהם לשכנע אותי לסחור. לאחר ההפקדה שלחו לי הסכם לחתום ולא הסכמתי לחתום עליו. שלחתי להם תיקון להסכם ואח"כ כתבתי הסכם תמציתי משלי. מסרתי להם שאם זה לא מתאים להם שיחזירו במיידית את כספי. במשך מספר חודשים לא סחרתי והיה להם את כל הזמן להחזיר את כספי אם ההסכם לא היה מוצא חן בעיניהם או אל היו מסכימים איתו. אי החזרת הכסף משמע שההסכם שכתבתי להם במייל הוא ההסכם הקובע. 9. קיבלתי קורס בחינם - והייתי אמור לקבל עוד אחד כפיצוי על עוגמת נפש מקורס שהייתי בו ושולם עליו בזמנו כ- 1000 שח מטעמי. - קורס שבעקבותיו ובעקבות תקלה בתוכנה שלהם נאבדו במשפחה אלפי דולרים שבסופו של דבר החזירו כאמור. אגב קורס חינם היה ניתן לכל אחד כך שזה לא היה ממש פיצוי. מטרת הקורס להעניק יותר ידע וטיפה יותר ביטחון לבצע פעולות ואכן מהקורס ולאחריו התחלתי לבצע את הפוזיציות. 10. לפני כחודש נתקלתי בסירוב נוסף לבקשתי והחלטתי שאני רוצה את כספי חזרה. בהסכם שכתוב היו אמורים להעביר אלי עד כ- 10 ימים את כספי. במהלך ימים אלו היה ימים שיכלו אף להחזיר לעצמם את כל הכסף של הבונוס שלהם. הם לפתע התחילו לטעון שכל הכסף שהפקדתי הוא בונוס ולא רק הבונוס שהם נתנו. מאחר ולא רציתי לפגוע באיזשהו שלב במידה ותהיה תביעה ולהפוך למי שבמכוון סגר את החשבון כך שגרם הפסד לחברה או המשך פעילות נוספת על הפוזיציות שהיו פתוחות ובכך מראה למעשה שאני ממשיך לפעול בחשבון למרות שאולי בדיעבד יהיה אסור לי, אזי כתבתי להם שאני לא נוגע באף פוזיציה ולא פותח אף פוזיציה מרגע בקשתי את כספי. כמו כן מסרתי שאם הפוזיציות יסתיימו בסופו של דבר ברווח או בסגירת החשבון אני אתבע כי אז מבחינתי אני לא רואה את הכסף בחשבוני ועד אז אני מעניק להם זמן לשקול. בתקופה זו הכסף עלה וירד והיה להם הזדמנות אחת לפחות בת 48 שעות להעביר אלי את מלוא הכסף שלי ולאף להחזיר אליהם את כל הבונוס ולמעלה מכך. יודגש שהבהסכם היה כתוב עד כ- 10 ימים מיום הבקשה ולא תוך 10 ימים. לפני כיומיים נסגר החשבון במהלך התקופה פוזיציה אחת נסגרה ברווח ולכאמור לפני יומיים כל יתר עשרת הפוזיציות הפתוחות שהיו פתוחות חודשים נסגרו עם איבוד כל הכסף בחשבון. זה המקרה. לא הייתה לי בעיה שהחשבון יסגר אם לא הייתי מבקש את כספי כי הייתי יכול להלין רק על עצמי. אך הכסף בחשבון נשאר ומהרגע שביקשתי היו אמורים להביא אלי את כספי. הרי אין פסול בכך שאקבל את הקרן ואסחור עם הבונוס שלהם או אפילו בלעדיו מהרווחים בלבד ובכך אם יסגר החשבון אז רק הרווחים יעלמו. מאחר והחשבון נגמר והם הפרו את ההסכם שלי איתם שעד 10 ימים הם יעבירו לי את הקרן אזי זאת דרישת התביעה שלי להחזר כל הכסף. מסרתי להם לאחר שראיתי שהם מסרבים להעביר אלי את הקרן שגם שעל כל יום שלא אראה את הכסף הם יאלצו לשלם לי כ- 250 דולר לשבוע (50 דולר ליום). נתתי להם הזדמנות של 48 שעות שמסתיימות בעוד כשעה להעביר לחשבון הבנק שלי רק את הקרן בלי שום סכום נוסף וזאת מלפנים משורת הדין ועל מנת לסיים זאת באווירה סבירה יחסית. אין תגובה מהם. אך וידאתי שהמייל הגיע אליהם. אבקש לדעת עם יש עילה לתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

        • מסחר במט"ח
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/09/2009 22:28

          ערב טוב לי, המקרה סבוך ומפותל וחורג מהמסגרת המצומצמת של פורום זה. מומלץ לפנות ליעוץ אישי. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

          • האם אפשר להתייעץ איתך אישית ללא תשלום?  לת
            לי | 15/09/2009 16:31