רעש במעונות

  • סוגיה בנושא רעש מטריד מאתר בניה במעונות הסטודנטים
    פליקס | 10/02/2009 00:55

    שלום , אני מציג בפניכם סוגיה זאת על מנת לקבל את חוות דעתכם בנדון . הנני סטודנט המתגורר במעונות המרכז האקדמי רופין זה שנה שניה. בשנה שעברה לפני כניסתי לחדר (מתגורר לבד בחדר) , בדקתי כי מדובר בחדר המתאים לי וכי ממוקם באזור שקט . לאחר שסיימתי את שנת המגורים הראשונה שלי במעונות, גרתי בחדר כחודש וחצי נוסף בתקופת הקיץ ועוד חודש וחצי בתנאי אחסון ציוד בחדר (הסדר עם חברת המעונות). החוזה לשנה השניה נחתם לקראת סוף תקופת המגורים של השנה הראשונה ואף כל הסכום שולם למפרע. שחזרתי בתחילת השנה האקדמית השניה לחדרי , הופתעתי לגלות כי הוקם מול חדרי אתר בניה של מעונות חדשים . כאן המקום לציין כי המעונות שייכים לחברה פרטית הרכשה את המעונות בתהליך הפרטה מהמרכז האקדמי. תחילה עבודות הבניה היו מרעישות פחות , אך הרעש התגבר יותר ויותר ככל שהתקדמו העבודות ,ולאחרונה התחילו אף להעיר אותי משינה בסביבות 6 בבוקר . במשך כל התקופה הזאת הנהלת המעונות לא טרחה להודיע לי שהם מתכוונים להתחיל בעבודות הבניה ממש מול חדרי וקיבלתי מידע זה בתור עובדה שראיתי את האתר בניה בהקמה(רק אחוז מסויים מחדרי המעונות נמצא מול אתר הבניה). טענתי היא ששכר הדירה שאני משלם עבור המעונות הוא לא הגיוני והנהלת המעונות מנצלת את כוחה ונהגה בחוסר תום לב בכך שלא הודיעה לדיירים הממוקמים מול אתר הבניה שעבדות הבניה עתידות להתחיל . האם לדעתכם יש מקום לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ? אודה על תגובתכם תחילה עבודות הבניה היו מרעישות פחות , אך הרעש התגבר יותר ויותר ככל שהתקדמו העבודות ,ולאחרונה התחילו אף להעיר אותי משינה בסביבות 6 בבוקר . במשך כל התקופה הזאת הנהלת המעונות לא טרחה להודיע לי שהם מתכוונים להתחיל בעבודות הבניה ממש מול חדרי וקיבלתי מידע זה בתור עובדה שראיתי את האתר בניה בהקמה. טענתי היא ששכר הדירה שאני משלם עבור המעונות הוא לא הגיוני והנהלת המעונות מנצלת את כוחה ונהגה בחוסר תום לב בכך שלא הודיעה לדיירים הממוקמים מול אתר הבניה שעבדות הבניה עתידות להתחיל . אודה על תגובתכם

    • רעש במעונות
      עו"ד יקי רנד | 10/02/2009 10:21

      אין ספק כי המכללה נהגה בחוסר תום לב כלפיך, עת חידשה החוזה איתך תוך שהיא מסתירה ממך את עובדת הקמתו של אתר בנייה בסמוך לדירתך במתחם המעונות. אינני יודע אם עשתה זאת במכוון או מבלי משים אולם התוצאה היא כי הנך סובל מרעש מטריד. השאלה היא מה ציפייתך כעת. האם אתה מעונין בדיור חלופי, מרוחק מהרעש, או שמא ברצונך בפיצוי אשר ישקף אובדן ההנאה והמטרד אשר נגרם לך בעטיו של הרעש. להערכתי, אם ניתן להסדיר לך דיור חלופי זהו הפתרון המספק ביותר בנסיבות, ואתה בהחלט זכאי לפתרון זה, אולם אינני מכיר את כל פרטי המקרה, כדי להמליץ לך על קו פעולה קונקרטי.

      • תגובה ליקי
        פליקס | 10/02/2009 10:30

        יקי שוב שלום! אני נמצא כרגע בתקופת בחינות ומעבר חדר הוא אינו בבחינת אופציה מבחינתי בתקופה זו ואופציה לא נוחה במשך כל תקופת שנת הלימודים. החדר שהנני מתגורר בו הוא ביתי לכל דבר והשקעתי בו לא מעט זמן ומשאבים - ואין לי את הזמן בתקופת הלימודים להשקיע את המשאבים האלה שוב, לדברים אלה אני יכול למצוא זמן רק בתקופת הקיץ. לכן מבחינתי הפיצוי ההולם יהיה שכר דירה מופחת בכל התקופה של השיפוצים.(שכר הדירה לחודש עומד כרגע על 1500 ש"ח לחודש) פניתי בנוסח זה להנהלת המעונות וקיבלתי מהם תגובה מתחמקת . האם לדעתך יש מקום לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ? בברכה, פליקס

        • תשובה
          עו"ד יקי רנד | 10/02/2009 10:47

          יש לשקול פנייה לערכאות. לייעוץ מקיף, תוכל לפנות למסלול הייעוץ האישי.