קיום חוזה בזמן סביר

  • הפרת חוזה
    ניר | 16/01/2009 13:40

    שלום שכרתי דירה ב 9/2008 למשך שנה,במעמד החוזה נמסרו 12 ציקים +צק בטחון , בחוזה ביני לבין בעל הדירה נכתב ,שבעל הדירה מחויב להתקין מזגן , נכון לרגע זה 16/1 פוזרו הבטחות ,אך מזגן לא הותקן. לצערי לא קבעתי תאריך אחרון להתקנת המזגן. אציין , שניסיתי לשכנע את בעל הדירה שאני יתקין מזגן ,וההוצאה תקוזז משכר הדירה , והוא לא הסכים בשום אופן. האם למרות שלא קבעתי מועד אחרון להתקנת המזגן ,זה יכול להחשב כהפרת חוזה ?כיצד עלי לפעול ?

    • קיום חוזה בזמן סביר
      עו"ד צורי דוד | 16/01/2009 23:09

      חיוב שלא נקבע לו מועד יקויים תוך זמן סביר. מה זה זמן סביר ? זה משתנה לפי הנסיבות.

      • זמן סביר ???
        ניר | 17/01/2009 15:10

        4.5 חודשים זה לא זמן סביר להתקין מזגן ? יש ברשותי הקלטה/הוכחה לכך שעדיין לא הותקן המזגן עד לרגע זה. האם ניתן לראות בכך הפרת חוזה מצד בעל הדירה, ולבטל לו את הציקים ? במידה ולא , האם להשאיר בידיו את הציקים ולהגיש תביעה ? תודה

        • זה אכן נראה זמן בהחלט סביר.
          עו"ד צורי דוד | 20/01/2009 23:11

          השאלה היא האם אתה רוצה לעזוב את הדירה. כמובן שאם אתה נשאר בדירה אתה לא יכול לבטל את השקים, אבל אתה כן יכול לתבוע. גם אם אתה עוזב את הדירה ומבטל את השקים, מומלץ לתבוע גם פיצוי וגם את השבת השקים, היות והביטול הוא רק כלפי הבנק ולא מונע את ביצוע השקים בהוצל"פ.