דיני חוזים - הפרת הסכם

  • אי כיבוד הסכם רכישת רכב מסוחר
    דניאלה חגבי | 13/01/2009 22:30

    רכשתי רכב מסוחר, לאחר חצי שנה התברר לי שזויף מד במאוץ, הסוחר לא הסכים להודות אך הסכים להליף את הרכב בשנתון גבוה יותר עם מס' תנאים. החתמתי את הסוחר על הסכם שתוך חודש ימים הוא ימצא רכב ע"פ הדרישות שלי ובמידה ולא ימצא, ישיב לי את הסכום ששילמתי לו ואני אחזיר לו את הרכב שרכשתי (כאשר הסוחר מפקיד כסף ישירות לחשבון הבנק). במידה וצד כלשהו יפר את ההסכם החתום ישלם הצד המפר סכום של 30 אלף ש"ח רואי לציין שהסוחר הפר את הסכם שעליו חתם. האם אני יכול לתבוע על סכום הרכב שהייתי אמור לקבל וכן על סכום של 30 אלף ש"ח. היכן להגיש תביעה ואם ניתן להגיש בסדר ין מקוצר. ודה על העזרה

    • דיני חוזים - הפרת הסכם
      עו"ד יפת תומר | 14/01/2009 09:57

      הנך זכאי בהחלט להגיש תביעה כאמור. אם התביעה היא ל - 30 אש"ח בלבד ניתן להגישה בבית המשפט לתביעות קטנות אף ללא עו"ד. ככל שמצטרף לסכום הפיצוי המוסכם גם סכום רכישת הרכב הרי שיש להגיש את התביעה בבית משפט השלום. ככל שתהיה מעוניין בעזרה נוספת ניתן לפנות להנהלת האתר שתנסה לסייע בידך באופן פרטני. בהצלחה.