דיני חוזים - ביטול הסכם שלא בהתאם לתנאיו

  • חידוש אופציה
    אור | 13/01/2009 13:03

    שלום רב! שוכר הודיע בכתב לפני חודשיים שהוא רוצה לממש אופציה. שבוע לפני החתימה (החוזה נגמר עוד חודש), התחרט והודיע שהוא לא מעוניין. האם הוא מחוייב למצוא דייר חלופי ועד אז ימשיך לשלם שכירות לפי החוזה המחודש? (יש העלאה קטנה לפי סעיף האופציה, זה צמוד למדד)

    • דיני חוזים - ביטול הסכם שלא בהתאם לתנאיו
      עו"ד יפת תומר | 14/01/2009 09:45

      לא קראתי את כל ההסכם ולכן קשה קצת להשיב. יחד עם זאת, חלות עליו הוראות ההסכם. ככל שנקבעה תקופת זמן לביטול הרי שהוא צריך לעמוד בה ואם לא עליו להמשיך ולשלם בהתאם לתנאי ההסכם.

      • תודה, אבל לא הבנתי את התשובה
        אור | 14/01/2009 10:12

        סעיף ביטול ההסכם אומר: " מבלי למעט ו/או לפגוע בכל זכות ו/או סעד של הצדדים בקשר להפרת תנאי מתנאי הסכם זה על ידי הצד שכנגד (לרבות תביעת נזקים, הוצאות והפסדים), רשאי כל אחד מהצדדים לבטל הסכם זה בגין הפרה לא יסודית של תנאי מתנאי הסכם על ידי הצד שכנגד, ובלבד שמסר על כך הודעה בכתב של 30 יום לצד שכנגד וההפרה לא תוקנה תוך התקופה כאמור. בנוסף רשאי כל אחד מהצדדים לבטל הסכם זה בכל מקרה בו הפר הצד שכנגד הפרה יסודית הסכם זה ובלבד שנתן לצד שכנגד הודעה מוקדמת של 10 ימים וההפרה לא תוקנה תוך התקופה כאמור." ======================= השוכר ביקש לממש את האופציה 3 חודשים לפני סיום החוזה (כפי שכתוב בחוזה), ועכשיו, חודש לפני החידוש בפועל הוא מתחרט ולא רוצה לחדש. לא קיבלתי את זה בכתב, בכל אופן. הסיבה היא העלאת דמי השכירות לפי החוזה, זה פתאום לא מתאים לו למרות שחתם על זה. השאלה היא האם הוא מחוייב למצוא שוכר חלופי?