האם יש חוזה ?

  • כיצד לערוך חוזה משני בין דייר לא מוגן לבין שותפים
    מאיר | 02/12/2008 13:54

    לפני חודש שכרתי דירה נאה בסכום של 5200 לחודש. וצרפתי שותפים (בעל הדירה רצה שהחוזה יהיה רק למולי. ורואה בי האחראי לכל מה שיקרה בבית.כמו כן קיבל 20000 ביטחון בצ'ק שלי אישית. לדירה הצטרפו 2 חברים טובים שעליהם אני סומך אך הבאתי עוד 2 שגרים בחדר אחד (ענק) מהתחושה שלי כרגע שהם בעייתיים מאוד בנוגע לתשלום וכד' (לא מוכנים לשלם על השבוע בו הם לא היו אך סגרו איתי עקרונית והתחייבו לשלם עליו ,לא משתתפים בקניות וכד') ואני ממש רוצה לבטח את עצמי למולם מחשש שאם הם ישברו משהו או מצב אחר הם לא ירצו לשלם ובעל הבית יפול עלי בלבד! רציתי בבקשה לדעת האם יש חוזה בין שוכר (משכיר) לשוכרי משנה כמו במצבי? אם לא אז איזה סעיפים עליי לשים בחוזה?. כמה לקחת להם בצ'קים לביטחון? ובכלל מה החוק אומר וע\איך הוא מתייחס למצב כזה? סליחה על האריכות ותודה על העזרה מאיר

    • האם יש חוזה ?
      עו"ד דוד צורי | 06/12/2008 00:30

      אם עדיין לא חתמת איתם על חוזה, למה שלא תחליף אותם בשוכרים טובים יותר ? בכל מקרה אתה צריך לחתום איתם על חוזה שכירות משנה ולקחת מהם בטחונות טובים לפחות כמו הבטחונות שנתת אתה ואולי אפילו יותר טובים. אבל דברים כאלה בד"כ מומלץ לעשות מראש (לפני שמכניסים אותם לדירה) כך אם לא מגיעים להסכמה לא מכניסים לדירה. מומלץ להעזר בעו"ד לניסוח חוזה מתאים.

    • תודה לאל הם עוזבים אבל.... מי ישלם שכ"ד עד שנמצא
      מאיר | 11/12/2008 22:13

      תודה רבה, האמת שאחד מהם כבר הודיע שהוא עוזב סוף החודש והשני כניראה בעקבותיו, וזה ניראה כי אנחנו לא הולכים למצוא בכזו מהירות מישהו במקומם. האם יש לי אפשרות שכזו לחייב אותם לשלם לי עד שאני מוצא מישהו ? ההוא שהודיע שהוא עוזב עדיין לא חתם על חוזה , והשני חתם ,