מחכה לתגו בה

  • ערבות לשוכר דירה
    מיקי | 22/11/2008 09:53

    אחי שכר דירה והחתים את הורי על שטר ערבות עס 30,000 שח. ההורים שלי בני 80 פלוס מבוגרים וחסרי אמצעים . אחי לא שילם חודש אחד שכר דירה ובעלי הדירה פינו אותו בכח על ידי החלפת מנעולים. הם מיררו להורי את החיים במשך שבועיים כל יום באו וגרמו נזק בלתי הפיך להורי שחיים בפחד כל הזמן.. אחי מתכוון לשלם את חובו שמסתכם בסך חודש אחד בלבד. אך כעת הוטלו עליו עיקולים בכל הבנקים עקב חובות מהעבר של פשיטת רגל הוא מטפל בזה אך אין לו כרגע אפשרות להוציא את הכסף . מה הדין לגבי ההורים שחתומים בתום לב מבלי שידעו שכך יהיה?

    • מחכה לתגו בה
      מיקי | 23/11/2008 11:42

      שלום רב אני עדיין מכחה לתשובה לשאלתי על ערבות הורי ץ השאלה מתאריך 22ץ11ץ08 תודה מיקי

    • תשמע, לא נראה לי שיש תשובה משפטית
      אבי | 24/11/2008 01:15

      אין לאותם משכירים זכות למרר להוריך את החיים...אני במקומך באופן הכי ברור מסביר להם שאם ימשיכו להטריד את ההורים תפנו למשטרה בנושא!

    • ערבות לחוזה
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 23:01

      היות והוריך חתמו על הערבות הם ערבים לחוזה ולכן חייבים בתשלום החוב. עם זאת לא היתה לבעלי הדירה זכות לפנות את אחיך ע"י החלפת מנעולים והוא יכול לפנות לביהמ"ש ולדרוש לחזור לדירה. מנסיון שלי בימ"ש מעניק את הסעד הזה ומחייב את בעלי הבית בהוצאות. ואז אני חושב שהם כבר יהיו יותר פתוחים לפשרות.