תשובה לענין תקפות החוזה

  • שאלה דחופה
    הנרי | 30/10/2008 12:57

    אשתי חתמה על חוזה שכירות לפני כשנתיים עם בעל הדירה שבה התגוררנו, גם אני הייתי אמור לחתום אך מאחר והיה דחוף למשכיר לחתום על החוזה הוא הסכים שלא יחתם בנוכחותי ואני אחתום אח"כ. (שמי מופיע בהסכם אך אני לא חתום) כמו כן, גם הערבים לחוזה לא הגיעו לחתום על שטר הערבות למרות שמצויין שמם. השאלה היא האם החוזה תקף כלפי גם אם אני לא חתום?ישנו סעיף בחוזה שאומר: "מוסכם כי הסכם זה לא יכנס לתוקף כל עוד לא חתמו יחידי הצדדים וערב השוכר ובנוסף נמסר לפקודת המשכיר שני שטרי חוב וערבות בנקאית" כפי שציינתי אני לא חתמתי לא חתמו ערבים על השטר ולא ניתנה לו ערבות בנקאית. הוגש נגדי תביעה לבית המשפט לטענת המשכיר בגין נזקים שגרמתי לדירה בסך של 100,000 ש"חץ בגין סיוד הדירה ע"י בעל מקצוע , החלפת ברזים, פוליש וחב' ניקיון, גנן לגינה ועוד... האם החוזה הזה תקף לאור הסעיף שצוטט?אם ההסכם לא נכנס לתוקף כי לא עמדנו בהתחייבות זאת האם יש לו עילה להגיש נגדנו תביעה לבימ"ש? מה אתה מציע בקצרה לעשות. (אני מתכוון להגיש כתב הגנה ולהגיב לכל טענה שקרית של המשכיר)עוד יצויין שאשתי היא אזרחית אמריקאית והשפה העברית אינה שפת אם(טענה שאולי כדאי לעלות בכתב הגנה)

    • תשובה לענין תקפות החוזה
      עו"ד דוד צורי | 01/11/2008 17:32

      החוזה לא נכנס לתוקף לפי הרשום, אבל לפי ההתנהגות היתה התנהגות שיוצרת הסכמה כלשהי לענין זה, אבל מצבו של בעל הבית לא טוב מבחינה זו. ז"א לא הייתי טוען בכתב ההגנה שאני לא חייב כלום כי החוזה לא נכנס לתוקף אלא, שאני לא חייב כי התנאים שלפיהם הושכרה הדירה אינם אלו הכתובים בחוזה היות הוא לא נכנס לתוקף ובכל מקרה אין בו כדי לחייב אותך שאתה כלל לא חתום עליו.