רישום בטאבו בחוזה עם קבלן

  • תוך כמה זמן צריך קבלן לרשום דירה בטאבו
    שמעון | 28/09/2008 09:32

    לעו"ד צורי דוד שלום רב תוך כמה זמן צריך קבלן לרשום דירות בטאבו? האם ניתן לתבוע את הקבלן על אי רישום דירות בטאבו ? תודה לתשובתך ושנה טובה וחג שמח שמעון

    • רישום בטאבו בחוזה עם קבלן
      עו"ד דוד צורי | 29/09/2008 00:19

      אין מועד מסויים בו על הקבלן לעמוד. רישום בית משותף הוא דבר מעט מסובך ודורש השלמת לא מעט עניינים, הקבלן אינו זה שמטפל בכך, אלא משרד עוה"ד שליווה אותו, לפעמים זה לוקח שנים. הדרך הטובה ביותר לזרז את הענין זה לדרוש את הבטוחות שמגיעות לדיירים לפי החוק עד לרישום בטאבו, זה בד"כ מה שמזרז את הרישום, כי בטוחות עולות לקבלן כסף.

      • רישום בטאבו בחוזה עם הקבלן
        שמעון | 29/09/2008 16:22

        לכבוד : עו"ד דוד צורי שלום רב וחג שמח האם אני הבנתי שאני צריך לפנות לקבלן בכתב ? הבית עומד 11 שנה האם לא מספיק זמן לרשום את הדירה בטאבו ? בעבר פניתי לעו"ד המטפל בחוזה ללא תגובה מצד העו"ד ? לפי פסק דין שפורסם בעיתון מעריב שרישום בטאבו לפי מכר דירות 3 שנים . הדיירים שטבעו את הקבלן זכו בסך 25000 ש"ח על אי רישום בטאבו בזמן . שיהיה לך שנה טובה וחג שמח שמעון

        • הענין הוא תלוי נסיבות
          עו"ד דוד צורי | 03/10/2008 18:54

          אני לא מכיר את הנסיבות הקונקרטיות, לפעמים אין בעיה לשרות בית משותף תוך זמן קצר ולפעמים יש פרט כלשהו שיכול למנוע את הרישום גם 20 שנה. כשמגיעים לביהמ"ש הוא בוחן מה הסיבה לאי הרישום וככל שאינו מוצא הצדקה לאי הרישום הוא פוסק כנגד הקבלן והכל לפי מה שנראה לביהמ"ש סביר בהתאם לנסיבות הקונקרטיות. לקחת פס"ד מסויים ועל-פיו לקבוע ששלוש שנים זה הזמן הסביר ביחס לכל קבלן וכל בנין, זה מאד לא מקצועי. לפי חוק המכר דירות יש חובה לספק בטוחות למלוא הכספים ששולמו ע"י הרוכשים עד לרישום בטאבו, קבלן שלא עושה זאת צפוי לעונשים כבדים.