חוזה בחשכה

  • חייבת עזרה דחופה
    שני | 08/09/2008 16:38

    שלום. שנה וחצי גרתי עם אמא שלי וסבתא שלי. אחרי שנה וחצי החלטתי שעלי לעזוב, ולחפש דירה. חיפשתי דירות והיה לי מאד קשה למצוא דירה להשכרה. עלי לציין כי אני מחפשת דירת חדר משהו בסכום של עד 2,000 ש"ח כולל ארנונה ומים לא כולל חשמל. מצאתי דירת חדר. את הדירה ראיתי אז באותו זמן בחושך, בעל הדירה הפעיל את המזגן כך שיהיה נעים לראות את הדירה אך כמובן לא ראיתי את החורים שיש בקירות, את הבלטות המתנדנדות וחוטי חשמל חשופים שיוצאים מהקירות. חתמתי על חוזה, נתתי 12 צ'קים, חתמתי על שטר חוב ואחותי ואימי ערבות לכל העניין הזה. קיבלתי מפתח עוד לפני כניסתי אל הדירה. כשנכנסתי לראות את הדירה חשכו עיני ראיתי את כל מה שלא ראיתי אז באותו זמן כי היה חושך. חוטי חשמל חשופים שיוצאים מהקירות, הבחור שהתגורר בדירה פשוט עקר מהקיר את המאורר תקרה והשאיר חוטי חשמל בחוץ גלויים, ריח לא נעים מהשירותים, אין בלטות כמו שצריך והדירה לא ראויה למגורים. עכשיו אני כבר חתמתי את הכל, עשיתי את הכל השאלה שלי איך אני יכולה לבטל את החוזה. בעל הדירה קישר אותי עם איש מקצוע (ערבי) ואני צריכה להראות לו את כל הליקויים שאני רוצה שהוא יתקן.... אני מרגישה שלקחתי חתול בשק, אני מרגישה לא טוב עם העסקה הזאת, ואני עוד לא נכסתי בכלל לדירה ואפילו עוד לא ירד תשלום ראשון עבור שכירות. אני אודה לכם מאד אם תוכלו לחזור אלי בקשר ליעוץ והכוונה בנושא כי ממש אין לי כל עזרה ואני די אובדת עיצות - תודה רבה.

    • חוזה בחשכה
      עו"ד דוד צורי | 09/09/2008 21:36

      סליחה על השאלה, אבל למה "ראית" את הדירה בחושך ? פשוט קשה לי להאמין שחתמת על חוזה לאחר שלמעשה לא ראית בפועל את הדירה. אני מקווה שכעת ברור לך גודל הטעות שעשית. באחד המשפטים בהם ישבתי, אמר בעל דין לשופט "נכון אמרתי לו את זה, אבל זו היתה טעות. טעיתי." והשופט השיב לו "על טעויות משלמים ! " הדברים שאת מתארת אינם נשמעים לי כפגמים נסתרים ולכן האפשרויות שלך מבחינה משפטית הן מוגבלות. כמו כן את מתארת שיש נכונות מצד המשכיר לתקן את הליקויים הדורשים תיקון - מצב זה גם הוא פועל לרעתך מבחינת אפשרות הביטול. יש לבדוק את החוזה עליו חתמת ולראות את האפשרויות שלך (אם יש כאלה) לצאת מהחוזה.