חוזה עם גן

  • סיום חוזה לפני הזמן - גן ילדים פרטי
    ניצן | 01/09/2008 16:12

    בעקבות קבלת החלטה מסיבה כלכלית של ה"רגע האחרון", הודענו לגן הילדים הפרטי פנים מול פנים וכן בשיחה טלפונית על כך שאנו נאלציםלהעביר את ביתנו מהגן ( למרות היחס המצוין ) מסיבה כלכלית. ההודעה נמסרה ב 31.8 , בחוזה שנערך ב 11.2006 ( ללא תאריך סיום תוקף ) צוינו שני סעיפים שאינם ברורים לנו: 1 ." בעת ההרשמה ישלם ההורה לגננת על חשבון סך של XXX , במידה ותבוטל ההרשמה או הילד יעזוב את הגן לפני תום השנה לא יוחזר סכום זה והוא יהווה פיצוי קבוע ומוסכם לגננת בגין הפסקת ההתקשרות" בנוסף מופיע עוד סעיף שקובע : 2. "על אף האמור לעיל.... באם יודיע ההורה על הפסקת ההתקשרות הרי שישולם על ידו שכר הלימוד עבור אותו חודש שבו ניתנה ההודעה וכן עבורחודש אחד נוסף,שלאחר מכן כפיצוי קבוע ומוסכם מראש " האם בפועל אנו אמורים לשלם תשלום על מלוא חודש ספטמבר כפיצוי למרות שידוע לנו מדברי הגננת שיש לה רשימת המתנה ארוכה ולא תהיה לה כל בעיה למצוא ילד נוסף לגן ללא כל מאמץ, ברור לנו אם כך שהפיצוי לכאורה שמטרתו למנוע ממנה נזק פוטנציאלי הופך לרווח מידי על חשבוננו, כיצד עלינו לנהוג במצב כזה ? האם קיים כאן כפל פיצוי ללא הצדקה? הסכום הוא גבוה : 3500 ש"ח בברכה ניצן

    • חוזה עם גן
      עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 14:06

      אפשר לתקוף חוזה כזה בתביעות קטנות, היות ואין מדובר בצדדים שווים, אבל גם "לתקוע" את הגננת עם ביטול ברגע האחרון עלול להראות לשופט כמצדיק פיצוי. בעקרון החוזה מחייב ובתביעה יש סיכון אבל גם סיכוי.

      • חוזה עם גן שאלת הבהרה
        ניצן | 02/09/2008 14:55

        תודה על בתגובה המהירה, שאלתי : למה כוונתך ב " אפשר לתקוף חוזה כזה בתביעות קטנות, היות ואין מדובר בצדדים שווים" באיזה אי שויון מדובר ? האם הפיצוי יהיה מוצדק גם אם לא נגרם כל נזק כספי לגננת ?

        • תשובה להבהרה בענין חוזה עם גן
          עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 15:08

          כוונתי בצדדים שווים היא, שאתם למעשה הייתם לקוחות שבויים של הגן לא ממש יכולתם להתמקח על תנאי החוזה. לגננת היתה עמדה עדיפה בהרבה על פניכם. הפיצוי הוא לא בהכרח על נזק, אלא על עצם הפרת החוזה ופגיעה בהסתמכות של הגננת על החוזה.