אי הסכמה על החוזה לאחר זכרון דברים.

  • דחוף,עזרה בבקשה ביטול זכרון דברים מה הסיכון/סיכוי?
    נטע | 01/09/2008 15:34

    שלום,קודם כתבתי בטעות לפורום הלא נכון אולי..? אז הנה הבעיה בקצר.רוצה לבטל ...(בנדון) אני המוכרת,עקב סרובם של הקונים לחתום על סעיף שרציתי להוסיף,האומר "פיצוי על כל נזק שייגרם לרכוש המוכר(הכוונה לפינוי והרמת מבנה יביל,)למבנה יביל אחר נוסף המשמש מגורים למוכר ואמור להתנתק ממנו בעת ההנפה. האם יש לי קייס לביטול? מה הסיכונים? שולמו 10.000 מקדמה ע"ח

    • אי הסכמה על החוזה לאחר זכרון דברים.
      עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 14:04

      ככל שפרטים אלה לא הוזכרו בזכרון הדברים הם נראים לי חשובים דיים כדי שלא לחתום על חוזה בגללם. במצב כזה הרי החוזה לא נחתם בשל אי הגעה להסכמה ע"י שני הצדדים ולכן לא ניתן לחייב אף צד בפיצוי הצד השני.

    • תודה ,לעו"ד צורי,אך האם הבנתי נכון?
      נטע | 02/09/2008 22:15

      האם הבנתי שהדאגה וההתעקשות להגן על המבנה (שלא נמכר)לגיטימית? האם התכוונת ששווה לבטל חוזה עקב סרובו? ועוד קטנה,..עדיין לא ניסיתי בשנית למכור את המבנה,למרות העיכוב בעסקה,(עקב אי הסכמתו)כרגע,מבחינתי אני עם המקדמה,ללא קונים,ללא תשובה והחלטה סופית,האם אני יכולה לדעתך להמשיך בהליך המכירה לקונה אחר?;ותודה?

      • חוזה, חוזים וכיוצ"ב
        עו"ד דוד צורי | 03/09/2008 00:24

        חוזה הוא מסמך בו רשומים הסכמות הצדדים, אם אין הסכמה אין חוזה. חוזה הוא למעשה חלוקת סיכונים לכן אם אינך מעוניינת לקחת על עצמך את הסיכון של עלות הנזק שעלול להיווצר אז זו סיבה לגיטימית. לפני שאת הולכת למכור למישהו אחר הבהירי לקונים עימם חתמת על זכרון דברים שהסעיף הזה מבחינתך הוא יהרג ובל יעבור.

    • לעורך דין דוד צורי המון תודה,נרגעתי ממש רק קטנה ..
      נטע | 04/09/2008 10:17

      הקונים היו כאן אתמול,באו כביכול עפ"י עצת עו"ד לצלם את המבנים,משום מה...? שלפתי אני מצלצת וידאו וצילמתי (בין היתר) את סרובם לקבל את כספם בחזרה,מלווה בקללות השמצות כמעט השגת גבול,ועוגמת נפש מול בנותיי הנפחדות,האם יש לי סיבה או הצדקה להגיש תלונה במשטרה? האם עכשו כן יש "אור ירוק" להמשיך במכירה?