תוספת

  • עזרה דחופה
    הילה | 01/09/2008 09:40

    לפני כחמישה חודשים נכנסנו , אני ובן זוגי לדירה שמועמדת למכירה. בעת היא נמכרה,לפני תום חוזה, ובחוזה קיים סעיף שנותן לבעל הבית זכות לתת לנו התראה של 3 חודשים לפינוי הדירה. בעת הוא טוען שאנחנו מחויבים לשלם לו את כל שלושת החודשים גם אם אנו מפנים לפני. ואני ואמרת -לא מספיק שהוא מפנה אותנו לפני הזמן, הוא גם רוצה שנשלם לו את כל שכר הדירה? האם יש משהו שניתן לעשות בכדי למנוע ממנו לחייב אותנו להשאר שם?

    • תוספת
      הילה | 01/09/2008 10:03

      תוספת- הניסוח בחוזה הוא :"בתום 3 חודשים". האם כמו שאומרים בלשון התנ"ך "נדפקנו"?

      • סיום חוזה לפני הזמן
        עו"ד דוד צורי | 01/09/2008 10:31

        אני הייתי מציע לכם לתפוס איתו שיחה ולהסביר לו שיש לו שתי אפשרויות, האחת לשחרר אתכם מתי שאתם רוצים ואז תלכו ותפרדו כידידים. השניה היא שאתם נשארים בדירה עד שהוא יצליח לפנות אתכם וזה יהיה כמובן אחרי שאתם תפסיקו לשלם לא רק לו אלא גם לעיריה ואת שאר החשבונות. ושאם הוא מרגיש כל כך חזק כי יש לו את השיקים שלכם, אז תבהירו לו שהם לא יכסו את החובות שיצטברו עד שדרככם יפרדו שלא כידידים. ואז נסו להגיע עימו לפשרה.

        • ראשית, תודה על התשובה
          הילה | 01/09/2008 14:31

          ובאופן כללי, כל הכבוד לך על התייחסויותיך המקצועיות כאן באתר. שנית, הוועצות נוספת : הוא התחייב עפ"י החוזה לתקן סורג חשמלי בסלון, שלמעשה אמור להגן על הדירה מפני פורצים. עד כה הוא לא עשה זאת, וברגע שקיבלנו את הודעת הפינוי, הפסקנו גם אנחנו לטפל בכך. כעת, אנחנו רוצים לחייב אותו לתקן את הסורג באות מחאה על החוצפה וחוסר ההגינות שלו. האם 5 חודשים זהו זמן רב הרבה מעבר לסביר כדי לתקן תיקון חיוני לבטחוננו, שהוא התחייב עליו בחוזה, כך שנוכל להזמין בעלי מקצוע לתקן את הסורג?שאלת קיטבג אך אני רוצה לוודא. כמו כן, החשבונות של הדירה לא על שמנו כי הדירה היא חלק מנכס שלם (דירה אחת נוספת), והחשבונות על שם הדיירים הקודמים שכבר עזבו את הדירה ההיא. ובנוסף, לפני חודש גילינו שמע' המים והביוב שלנו למעשה משקה את הגינה של כל הבניין. בקיצור, הסתבכנו כאן עם בנאדם תחמן בצורה מעוררת זעם. הבחור מחויב על פי החוזה להחזיר לנו שכר דירה של חודש שלם, במידה והוא מפנה אותנו לפני הזמן. האם לדעתך המקצועית, כדאי לנו פשוט לא לשלם את החשבונות ולבטל את השיקים הנוספים שבידיו? הוא אמור להעביר את הדירה באמצע אוקטובר לבעלים החדשים. בידוי נמצא שטר ערבות (הטופס האדום של הדואר) על סכום מאוד גבוה. תודה, הילה.

          • תשובה
            עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 14:00

            התשובה לשאלות היא - כן. ואולי כדאי אף לשקול הגשת תביעה כנגדו, אולי בתביעות קטנות.