חוזים טלפוניים

  • לעו"ד צורי - המשך בעניין ידיעות מנויים
    אור | 07/08/2008 14:00

    עו"ד צורי שלום רב, כתבתי לך אתמול עוד המשך בהודעה המקורית בעניין החוב לכאורה לידיעות מנויים, אבל כנראה לא ראית. רציתי לשאול אותך- 1) מה דעתך על "תשלום תחת מחאה". האם הוא רלוונטי? כי אני לא רואה שיש אילוץ לשלם. אין פה חוזה. מצד שני...אני לא משפטנית ולכן מתייעצת... 2) אין לי יותר מדי מסמכים הקשורים בעניין - אין ולא היה חוזה. בעבר הרחוק היה מנוי שנתי אך הוא הופסק ואז החל "מבצע שימור רגיל". יש לי את החיובים בכרטיס האשראי. אין לי שום מכתב מהם כי מעולם לא היה. לפחות לא הגיע לידיי. 3) אציין שבמכתבה כותבת עורכת הדין כי התשלום הוא 109 ש"ח, אך בגלל שלא אמצעי תשלום תקין (כי סגרתי חשבון והחלפתי כרטיס אשראי), אז החיוב הוא לפי המחיר המלא - 160 ש"ח. למרות ששוב - זה לא משנה כי זה חידוש אוטומטי ולא בהסכמתי. אז מה, להכין את החליפה לבית המשפט?? אני לא חוששת מזה.. תודה

    • חוזים טלפוניים
      עו"ד דוד צורי | 07/08/2008 14:15

      1. לתשלום תחת מחאה אין שום משמעות במקרה זה. 2.חוסר במסמכים זו החולשה שלהם, אם הם תובעים הם צריכים להוכיח את תביעתם "המוציא מחברו עליו ההוכחה". 3. על סכום הקרן בטח שלא שווה לבזבז זמן, אבל השאלה אם הם ירצו לסגור ענין על תשלום הקרן בלבד. בכל מקרה, אם יחליטו בכל זאת לתבוע רוב הסיכויים שיתבעו על פחות מכפי שהם מאיימים לתבוע וגם אז אנחנו נהיה פה כדי לעזור.

      • תודה. אז האם לשלוח לעו"ד תגובה?
        אור | 07/08/2008 15:21

        או לחכות בשקט ולהתעלם עד שהיא תפעל ותגיש תביעה? או להגיש תביעה נגדית?

        • תלוי בך
          עו"ד דוד צורי | 08/08/2008 14:50

          אם יש לך כוח אז בהחלט מכתב תגובה חריף, אך מנוסח היטב (רהיטות סדר וכדו') יכול להוציא להם את הרוח מהמפרשים, כי מי שמשקיע בכתיבת מכתב הוא לא מישהו שמתחמק מחובותיו ואם המכתב גם כתוב בצורה רהוטה ומרשימה, אז סביר להניח שהוא גם יהיה מסוגל להסביר עצמו טוב לשופט ואז...

          • התפתחויות
            אור | 11/08/2008 13:55

            מאחר והתעלמתי מהם שבוע, מלבד זה שפניתי לתכנית "המשמר האזרחי" והם החליטו לטפל בזה כי יש להם עוד בחור עם בעיה דומה, התקשרו אליי היום מידיעות וניסו להגיע לפשרה. נתתי להם תשובה ברורה לכל שאלה - טען ששלחו לי SMS - לא קיבלתי, ששלחו לי מכתב - לא קיבלתי, טען שלא פניתי אליהם אלא רצתי קודם לחברת האשראי - הסברתי לו שהוא טועה וכן דיברתי בטלפון עם בחור בשם שי. שאל איך זה שלא נערמו עיתונים מחוץ לדלת אם לא היתה דרישה - אמרתי שהשכן אוסף אותם בתשע בבוקר כדי שלא יחשבו שאין אף אחד בבית ויפרצו. מאחר ואני ממשיכה לעמוד על שלי, והסברתי לו את זה מאוד ברור - וגם הקלטתי את השיחה - הוא אמר שאין ברירה וניפגש בבית המשפט. או ב"משמר האזרחי". (-: עו"ד צורי, תודה רבה על התמיכה !!!

            • זה נגמר (-:
              אור | 11/08/2008 15:52

              לא עברו שעתיים מהשיחה ההיא - והתקשרו שוב להגיד שהם מבטלים את החוב. טוענים שנשמעתי אמינה וכנראה היתה אי הבנה. לא רוצים לאבד אותי כלקוחה חה חה חה... לקח חשוב - לא לוותר - הצדק מנצח !!