קיום חוזים

  • אופציה להארכת שכירות
    טל | 08/07/2008 12:25

    שלום, יש לי חוזה לדירה שמסתיים עוד כחודשיים. בחוזה ישנו סעיף של אופציה לשנה נוספת באותם תנאים. בהתאם לחוזה שלחתי הודעה בדואר רשום כחודשיים לפני תום החוזה והדעתי שברצוני להשאר בדירה. בעלת הבית שוחחה עימנו ואמרה שהיא מעוניינת להעלות את שכר הדירה ולהופכו לשקלי. כשטענתי כי יש לי אופציה באותם תנאים אמרה כי זה לא רלוונטי כבר ושהיא הפסידה הרבה כסף... הייתי מוכנה לבוא לקראתה ולהפוך שת שכר הדירה לשקלי וכן להעלות אותו, והיא מתעקשת על מה שהיא רוצה. מה עלי לעשות? תודה.

    • קיום חוזים
      עו"ד דוד צורי | 08/07/2008 16:08

      להתעקש על האופציה עד כדי פניה באמצעות עו"ד ואז היא אולי תסכים לפשרה. ואם לא אז להמשיך להתעקש גם בבימ"ש.

      • אופציה להערכת שכירות- שאלת הבהרה
        טל | 08/07/2008 16:47

        תודה על התשובה. ברצוני לברר עוד נקודה. בחוזה רשום שעלי להודיע לה בכתב חודשיים לפני סיום החוזה (שזה ב-1/7/08) טלפונית הודענו לה לפני תום החודשיים. בכתב שלחתי לה מעתב בדואר רשום ב-29/6/07. החודשיים הודעה מראש הם ממועד השליחה או ממועד קבלת המכתב? בנוסף, האם לא הלכה לקבל את הדואר הרשום, האם זה פוטר אותה? כמו כן רציתי לדעת, בחוזה מצויין כי במידה והיא מוכרת את הדירה או צריכה אותה לשימוש אישי אזי האופציה מבוטלת. היא פנתה אלינו כדי לדעת אם אנו מעוניינים להשאר בדירה וכן נפגשה איתנו כדי לדון בתנאים ואמרה מפורשות שהיא לא מתכוונת למכור את הדירה. האם היא יכולה לטעון כעת שהיא מוכרת או צרכיה את הדירה לשימוש עצמי רק כדי שלא נשתמש באופציה? הרי אין לי אפשרות לבדוק טענות אלו. תודה על התשובה... בנוסף, שלחתי *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

        • התחכמות בקיום חוזים
          עו"ד דוד צורי | 09/07/2008 18:33

          טענה כזו של בעלת הבית הינה קיום חוזה שלא בתום לב וניתן לתבוע אותה על כך ואף לתבוע את אכיפת ההסכם (ז"א לכפות עליה להמשיך להשכיר לכם). לגבי ההודעה מראש היא בד"כ צריכה היתה להיות בכתב מראש ודואר רשום ניתן להחשיב כאילו הגיע ליעדו תוך מקסימום 7 ימים במקרה ויש נסיבות כאלה של חוסר תום לב.

          • מכתב רשום
            טל | 10/07/2008 09:15

            תודה על התשובה . רק רציתי להבהיר את השאלה שלי לגבי מכתב רשום. שלחתי לבעלת הבית מכתב רשום שנשלח בדואר ב- 29/6/2008 (יש לי אישור על כך). השאלה שלי ממתי מחשבים את החודשיים הודעה מראש למימוש האופציה שמצויינים בחוזה? האם ממועד השליחה בדואר רשום (29/6/2008) או ממועד הקבלה של בעלת הבית את הדואר הרשום (7 ימים כמו שציינת)? זה מאוד קריטי מבחינתינו כיוון שאם המדובר במועד הגעת המכתב הרשום אל בעלת הבית אזי לא עמדתי בתנאי האופציה והודעתי לה פחות מחודשיים לפני תום השיכרות. תודה שוב

            • מועד ההודעה
              עו"ד דוד צורי | 10/07/2008 09:37

              המועד הקובע הוא מועד קבלת ההודעה ולא מועד שליחתה. אני רואה ששלכתם את המכתב יומיים לפני המועד ואני מבין שבפועל היא לא קיבלה את ההודעה תוך יומיים (ניתן לבדוק זאת באתר האינטרנט של הדואר). אלא אם יש סעיף בחוזה הקובע את המועד בו תחשב הודעה כמתקבלת 48 שעות לאחר שליחתה בדואר רשום, לא עמדתם בתנאי זה. אולם היות והודעתם לה בע"פ לפני כן ושלחתם הודעה באיחור מאד קטן, סביר שהתפסות לפרט הטכני הקטן הזה תחשב כהתנהגות הנגועה בחוסר תום לב. במילים אחרות בעלת הבית לא תוכל לטעון שלא ידעה על רצונכם לממש את האופציה היות והייתם עימה בקשר וההתעקשות על ההודעה בכתב היא רק לצורך השתחררות מהחוזה ולא בשל אי ידיעה על המימוש של האופציה וזה יכול למוטט את ה"קייס" שלה. הדברים הם לא שחור ולבן, יש הרבה אפור באמצע.

              • תודה רבה על כל העזרה!!!  לת
                טל | 10/07/2008 09:40

        • אבל מה קורה במידה ויש סעיף בחוזה שמדבר על שינוי
          מישהי מסוקרנת | 10/07/2008 12:11

          מה קורה אם יש סעיף בחוזה שאומר שניתן להאריך לתקופות נוספות, אבל לאחר מספר הארכות יש לעשות סקר שוק בין מתווכים לשווי הראלי של השכירות, האם במצב זה ישנה אפשרות למשכיר לשנות את שכר הדירה מהסכום בדולרים לשקלים? או בדולרים בהתאם לשקל. כמו כן, האם אין חובה לנהוג לפי הפרקטיקה המקובלת בשוק?

          • תשובה
            עו"ד דוד צורי | 11/07/2008 13:35

            לא נתקלתי בסעיף כזה. בחוזים אין חובה לנהוג לפי פרקטיקה מקובלת בשוק. הצדדים לחוזה חופשיים להסכים על מה שהם רוצים כל עוד אין בהסכמה כדי להביא לביצוע עבירה או לפגוע בתקנת הציבור.