פרשנות חוזים

  • מי צריך לשלם?
    נאוה | 26/06/2008 16:48

    אנו משרד הנמצא בשכירות והחוזה סטנדרטי. קיבלנו חשבון מים ע"ס 1200 ש"ח. התברר שדוד השמש שעל הגג נזל. מספר ימים לפני שקיבלנו החשבון ועד הבית הודיע (בעקבות תלונת שכן) שיש נזילה בדוד והוא סגר את הברז וגם יודיע על כך לבעל הבית כדי שיתקן את הדוד. מי צריך לשאת בהוצאות חשבון המים? (חשבון רגיל הוא ע"ס 90 ש"ח).

    • פרשנות חוזים
      | עו"ד דוד צורי | 26/06/2008 21:56

      אמנם נרשם שמדובר בחוזה סטנדרטי (אבל כאלה יש רבים למדי). כדי לדעת על מי חלה חובת התשלום יש להידרש לחוזה ואם אין בו תשובה ברורה יש להדרש לפרשנות החוזה - כוונת הצדדים - מה היתה כוונת הצדדים ביחס למקרה כזה בזמן עריכת החוזה. לדעתי ההיגיון דורש שהאחריות במקרה זה תהיה דווקא של השוכר (המשרד), היות והוא זה שנמצא בנכס ובעל יכולת ונגישות לאתר תקלות. החשבון הרי נוצר עוד בטרם התגלתה הבעיה ובעל הבית קיבל את ההודעה, אז אין כאן רשלנות שלו. הוא אמנם חייב בתשלום התיקון אבל לא חושב שהוא חייב בתשלום הנזק (חשבון המים). בכל מקרה הייתי פונה בבקשה מיוחדת לעיריה לקבלת הנחה עקב האירוע החריג.

      • תודה
        נאוה | 29/06/2008 16:08

        תודה על התשובה. אני מצטטת מתוך החוזה:"חובת השוכר לתקן כל נזק או קלקול שיגרמו למושכר תוך תקופת השכירות למעט נזק הנובע מבלאי סביר..." האם לפי זה ניתן להבין שאם מתקלקל ציוד שיש לו בלאי סביר כמו דוד או לחילופין מזגן או מקרר שהם רכוש המושכר, המשכיר צריך לשאת בהוצאות? ומתוך נתונים אלה האם ניתן להבין על מי חל תשלום המים שהם תוצאה של הנזילה? המון תודה נאוה

        • חוזים סטנדרטיים
          | עו"ד דוד צורי | 29/06/2008 21:57

          עלית על המינוס הגדול של חוזים סטנדרטיים - הם לא מכסים את כל האפשרויות. זו הסיבה שמומלץ ללכת לעו"ד בשביל לקבל חוזה טוב. ידוע לי אמנם שכיום זו בעיה לדעת מאיזה עו"ד באמת תקבלו חוזה טוב, אבל זה כבר ענין אחר. לשאלתך, הסעיף שציינת הוא אכן סטנדרט (סטנדרט לא טוב אך מקובל) הוא לא מסדיר את הבעיה - אסביר - הבעיה היא מהו בלאי סביר? האם ביחס למזגן בלאי סביר הוא צורך במילוי גז למשל או כל קילקול שאינו נובע מהפעלה שלא לפי ההוראות ? לא ידוע ! לגבי הדוד עצמו ניתן לומר שרק במידה והבויילר הושאר פועל ללא הפסקה, אז לא מדובר בבלאי סביר, היות ודוד זה לא מכשיר שמפעילים באופן מיוחד. אז על תיקון הדוד אמור לשלם המשכיר. לגבי העלות של המים אני חושב שזה נזק שנופל על השוכר, אבל הסעיף בחוזה אינו אומר דבר ביחס לזה, לא לכאן ולא לכאן.

          • תודה רבה  לת
            נאוה | 30/06/2008 08:51