תביעת נזיקין הנובעת מהליך משפטי

  • הוצאת דיבה/תביעת נזיקין
    iritammm | 14/02/2010 19:43

    בזמן הליך משפטי בתביעה שלי להרחבת הסדרי ראיה שנהלתי מול אמא של הבת שלי כתבו בכתב ההגנה דברים מזעזעים עלי ועל בת זוגי לחיים.השמצות איומות וחריגות כמו "בעילת קטינות" ועוד כהנה וכהנה.דברים שלא היו מעולם והכל פי דמיונה של הנתבעת.האם על פי חוק ישנה אפשרות לתבוע אותה ? למרות שאלו כתבי דין אך יש בהם השפלות וכמובן לא נאמרו בתום לב.מה גם שמעולם לא זומנתי למשטרה בגין אותן טענות והרי שעל פי חוק לא נצמדה לאמת.במקביל נוהל כנגדי הליך פלילי שבמהלכו זוכיתי מחמת הספק. בהליך הפלילי כתבה עליה השופטת מספר רב של פעמים על "מהימנותה".עוד כתבה "לא ניתן אמון בדבריה של המתלוננת שמודה בפה מלא,כי בעבר,כאשר התלוננה כנגד אותו נאשם,היא שיקרה".

    • תביעת נזיקין הנובעת מהליך משפטי
      עו"ד יקי רנד | 15/02/2010 14:32

      בשאלתך אתה מעורר שתי סוגיות אשר משיקות זו לזו, אך חלים עליהם דינים שונים. סוגיה ראשונה, הנה היקף תחולתה של עוולת לשון הרע במסגרת ההליך משפטי. בעקרון, הפסיקה הרווחת נוטה לצמצמם את תחולתה של העוולה על ההליך המשפטי, אך בהחלט ישנם תקדימים לכך, כי הוצאת דיבתו של בעל דין במסגרת הליך משפטי- כאשר הפרסום השלילי איננו רלוונטי כהוא זה לליבת המחלוקת, וכאשר כל תכליתו לבוז ולהשפיל- הוכרה כלשון הרע בר תביעה. אינני בטוח כי טענות שקריות בכתב הטענות, הנוגעות לתביעה עצמה, בנוגע ליחסיך עם בנותיך, יקנה לך עילת תביעה, אם כי מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום, אשר ייחשף למלוןא פרטי המקרה, על מנת לגבש עמדה נחרצת. סוגייה נוספת אשר אתה מעלה, נוגעת להליך הפלילי אשר נוהל נגדך, בו זוכית מחמת הספק. במידה וניתן להוכיח, בין היתר באמצעות הכרעת הדין הפלילית, כי התלונות אשר הגישה אם ילדיך במשטרה, היו שקריות, והוגשו שלא בתום לב, אפשר ובסיטואציה מסוימת מתקיימים יסודותיה של עוולת הנגישה.

      • חבל לך על הזמן
        משה | 18/02/2010 08:04

        חבל לך על הזמן שאתה מבזבז , במדינה הזה הם תמיד יאמינו לאישה ויחסו עילה , לך לחיים שלך ואם אפשר לא בעיר הזה או בארץ הזה.גם לי עשו את זה ויצא שהכול שקר ולא עשו לאישה כלום לצערי ועוד נתנו לה פרס .לך לחיים שלך