מיסוי בין לאומי

  • מיסוי בינלאומי
    דניאל | 01/07/2010 11:45

    אני בעל עסק פרטי בשלביו הראשונים, העוסק במכירות דרך האינטרנט. לעת עתה, זהו עסק של שני עובדים (המקימים) המתנהל מהבית. החברה רשומה בארצות הברית וגם חשבון הבנק אליו מגיעים הכספים נמצא שם בבנק אמריקאי. אני משלם שם מע"מ כל שלושה חודשים ומגיש דו"ח שנתי. בשנה שעברה (השנה הראשונה של העסק) לא היו ממנו רווחים, אולם השנה סביר להניח שיהיו מעט רווחים. הדו"ח השנתי של 2010 יוגש שם באפריל 2011. חשוב לציין, כי מאחר והעבודה בעסק אינה תלוית מקום, יתכן כי בתקופות שונות העסק ינוהל ממדינות שונות (כרגע אנחנו נמצאים בישראל).עד כה, כל תנועות הכספים (הוצאות והכנסות) של העסק נשארו בתחומי ארה"ב בלבד - בחשבון החברה, למעט הוצאות מינוריות הנלקחות מקופה קטנה של העסק בארץ. לא נעשתה העברה או משיכה כלשהי של כספים לארץ.שאולתי נוגעות לחובת הדיווח ותשלום מס פה בישראל:האם מספיק דיווח חד-שנתי על רווחים?מהם ההסכמים בין ישראל לארה"ב לגבי כפל מס?איך כדאי לי לפתוח את העסק בארץ? כעצמאי? כעסק פטור?ומה קורה במקרה בו נשהה תקופה של חצי שנה או יותר בארה"ב והעסק ינוהל משם? המון תודות מראש

    • מיסוי בין לאומי
      חנן כהן עוד | 01/07/2010 16:38

      כל עוד, הניהול והשליטה מבוצעים מן הארץ , יש לדווח על הכנסות התאגיד לרשויות המס. רווחי התאגיד יראו אותם כרווחי בעלי המניות לפי זכאותם לרווחים. קיימת אמנה למניעת כפל מס ויש קיזוז בגין המס ששולם בארהב. לגבי מעבר לחול, ראשית יש להוכיח כי מרכז החיים הועבר לחול ויש לכך מבחנים שונים כגון הזיקה לארץ, מס הימים בו שהה הנישום בארץ או בחול וכו. מומלץ בחום להוועץ במומחה למסוי בינלאומי באופן פרטני מאחר וכל מקרה שונה לפי נסיבותיו לעניין עוסק פטור או מורשה, ראשית חשברה לא יכולה להיות עוסק פטור ולגבי עצמאי ישנה תקרת מחזור של כ 76000 בשנה -ישתנה ל 100000 בשנה הבאה. יש שאלה האם ההכנסות חייבות במעמ בארץ והתשובות לכך תלויות במשתנים כגון למי ניתן השירות והיכן נמצא הנכס או האדם שלגביו ניתן השירות. גם כאן כדאי לקבל ייעוץ ממומחה בהצלחה

      • תודה רבה חנן  לת
        דניאל | 01/07/2010 17:16

    • איך אתה משלם מע"מ בארה"ב?
      שאלה | 14/07/2010 16:53

      אין מע"מ בארה"ב.אולי אתה מתכוון למס קניה?sales tax?התעריף משתנה ממדינה למדינה בארה"ב